Uhapšeno šestoro zbog trgovine drogom

U Crnoj Gori danas je u okviru međunarodne policijske akcije kodnog naziva "Skiper" uhapšeno četvoro, a u BiH dvoje osumnjičenih za krijumčarenje droge iz Crne Gore u BiH, dok se za još dva osumnjičena lica traga, saopštila je crnogorska Uprava policije.

Region 29.04.2015 | 22:14
Uhapšeno šestoro zbog trgovine drogom

Zajedničkim djelovanjem Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Tužilaštva BiH - Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal i MUP-a Republike Srpske, danas su realizovane aktivnosti koje su u prethodnih šest mjeseci preduzimane u predmetu policijskog naziva "Skiper" koji je usmjeren na osam osumnjičenih za krijumčarenje droge.

Službenici Uprave policije MUP-a - Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja danas su, po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva - Odjeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala, lišili slobode četiri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droga.

U BiH je, po nalogu Tužilaštva BiH, slobode lišeno dva lica. Osim toga, dva lica se nalaze u bjekstvu, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Postoji osnovana sumnja da su ova lica pripadnici kriminalne organizacije koja su se u dužem vremenskom periodu bavila krijumčarenjem heroina, hašiša i marihuane iz Crne Gore u BiH.

Lica lišena slobode u Crnoj Gori, uz krivičnu prijavu Uprave policije MUP-a, biće privedena Vrhovnom državnom tužilaštvu - Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina.

Komentari / 0

Ostavite komentar