Нови мегапројекат: Подводни тениски терени

Пољски архитекта Крзyсзтоф Котала тренутно ради на невјероватном пројекту за који се нада да ће ускоро пронаћи инвеститоре како би пројект постао стварност.

Свијет 29.04.2015 | 17:24
Нови мегапројекат: Подводни тениски терени

Котала намјерава да у близини морске обале сагради подводне терене за тенис. Он је изјавио како је већ завршио иницијални дизајн, али да мора учинити додатне напоре како би привукао инвеститоре да уложе значајну суму новца у реализацију оваквог пројекта.

"Још увијек нисам пронашао инвеститора, али сматрам како је ово сјајна идеја која ће привући интересе", рекао је Котала за Арабиан Бусинесс.

"Ово је нешто сасвим оригинално и требало би бити изграђено негдје гдје постоји традиција тениса што Дубаи чини идеалном локацијом", рекао је Котала додавши да идеја има снажан комерцијални потенцијал при чему се ради о комбинацији технологије, екологије и спорта.

До сада је у Дубаију планирана изградња неколико подводних објеката, а ове седмице саопштени су детаљи о вилама које се планирају градити под морем. Клеиндиенст Гроуп је саопштила како намјерава изградити плутајуће објекте који ће бити комбинација виле и јахте при чему ће један спрат бити под водом. Они који буду жељели приуштити овакво задовољство мораће издвојити око 1,36 милиона долара.

Прошле године компанија из Лос Ангелеса која се бави подморским туризмом објавила је како планира пројекат који би донио револуцију у ову врсту туризма те остварио приходе од око три милијарде долара. Планирано је да се изгради туристичка атракција у облику древног изгубљеног града који се налази под водом.

Такође, још 2013. је најављена изградња подводног хотела, али реализација пројекта још није почела.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

М.

29.04.2015 15:42

Пројекта це пропасти и нема перспективу јер овај архитекта само зели привуци пазњу. Како це судија реци рибама "дон'т мове. плеасе сит ин yоур плаце"? Колико мора бити јака конструкција крова од стакла или плексигласа да издрзи концентрисан притисак воде. Нико неце доци на мец и прзити се од страха 3-4 сата у миру гледајуци како му кров пада на главу.

ОДГОВОРИТЕ