Novi megaprojekat: Podvodni teniski tereni

Poljski arhitekta Krzysztof Kotala trenutno radi na nevjerovatnom projektu za koji se nada da će uskoro pronaći investitore kako bi projekt postao stvarnost.

Svijet 29.04.2015 | 17:24
Novi megaprojekat: Podvodni teniski tereni

Kotala namjerava da u blizini morske obale sagradi podvodne terene za tenis. On je izjavio kako je već završio inicijalni dizajn, ali da mora učiniti dodatne napore kako bi privukao investitore da ulože značajnu sumu novca u realizaciju ovakvog projekta.

"Još uvijek nisam pronašao investitora, ali smatram kako je ovo sjajna ideja koja će privući interese", rekao je Kotala za Arabian Business.

"Ovo je nešto sasvim originalno i trebalo bi biti izgrađeno negdje gdje postoji tradicija tenisa što Dubai čini idealnom lokacijom", rekao je Kotala dodavši da ideja ima snažan komercijalni potencijal pri čemu se radi o kombinaciji tehnologije, ekologije i sporta.

Do sada je u Dubaiju planirana izgradnja nekoliko podvodnih objekata, a ove sedmice saopšteni su detalji o vilama koje se planiraju graditi pod morem. Kleindienst Group je saopštila kako namjerava izgraditi plutajuće objekte koji će biti kombinacija vile i jahte pri čemu će jedan sprat biti pod vodom. Oni koji budu željeli priuštiti ovakvo zadovoljstvo moraće izdvojiti oko 1,36 miliona dolara.

Prošle godine kompanija iz Los Angelesa koja se bavi podmorskim turizmom objavila je kako planira projekat koji bi donio revoluciju u ovu vrstu turizma te ostvario prihode od oko tri milijarde dolara. Planirano je da se izgradi turistička atrakcija u obliku drevnog izgubljenog grada koji se nalazi pod vodom.

Takođe, još 2013. je najavljena izgradnja podvodnog hotela, ali realizacija projekta još nije počela.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

M.

29.04.2015 17:42

Projekta ce propasti i nema perspektivu jer ovaj arhitekta samo zeli privuci paznju. Kako ce sudija reci ribama "don't move. please sit in your place"? Koliko mora biti jaka konstrukcija krova od stakla ili pleksiglasa da izdrzi koncentrisan pritisak vode. Niko nece doci na mec i prziti se od straha 3-4 sata u miru gledajuci kako mu krov pada na glavu.

ODGOVORITE