Примера: Барса ''убила'' Хетафе!

Фудбалери Барселоне прегазили су Хетафе у 34. колу Примере, у мечу у којем је нападачки трио Меси-Суарес-Нејмар постигао јубиларни 100. гол.

Фудбал 28.04.2015 | 22:40
Примера: Барса ''убила'' Хетафе!

Барселона је одиграла фантастичну утакмицу победивши са 6:0 уз феноменалан учинак најбољег напада на свету.

Меси и Суарес дали су по два гола – Аргентинац је уписао једну, а Уругвајац две асистенције, док се Нејмар задржао на по једном поготку и успешном додавању. Први пут откад су сва тројица у клубу десила се таква ситуација.

Осим њих, у стрелце се уписао капитен Шави који је на феноменалан начин затресао мрежу, а и он се нашао међу асистентима. Први пут у овом веку десило се да на некој утакмици четворица различитих фудбалера забележи по гол и асистенцију.

Трио МСН није желео да стане на 'стотки', па је до краја утакмице стигао до 102. постигнута гола.

После овог тријумфа 'Блауграна' се поново одлепила на пет бодова и утакмицу више у односу на другопласирани Реал, док је мадридски клуб остао на 13. месту са 26 бодова.

Најава ’тајфуна’ виђена је од старта када је домаћа екипа створила неколико прилика, пре него што је Суарес оборен у казненом простору. Меси је у деветом минуту ’паненком’ реализовао најстрожу казну постигавши први пут у каријери гол на такав начин са беле тачке.

Међутим, крајњи исход меча могао је бити знатно другачији да Клаудио Браво није направио одбрану вечери. Он је лоше излетео приликом једне полуконтре гостију, Фреди Хинестроза га је сјајно лобовао, али је Браво стигао да се врати и извуче лопту из мреже.

Каталонци су то казнили само десетак минута касније – Меси у свом стилу ’ трепавицу’ погађа Суареса који хвата акробатски волеј преко главе за 2:0.

Три минута касније на семафору је писало 3:0, овога пута рутински је погодио Нејмар, после одузете лопте и додавања Суареса.

Већ у следећем нападу поново се тресла мрежа голмана Гуаите – Бразилац је додао до Шавија који се наместио и са неких двадесетак метара погодио супротне рашље.

Најдужи период без гола у првом полувремену трајао је 10 минута, а прекинуо га је ко други до Луис Суарес. Меси је повукао акцију са левог бока, унео унутра и додао Шавију чији је сада био ред да асистира. Уругвајски центарвор је са ћошка шеснаестерца ухватио лопту из прве и погодио супротни угао.

Тим резултатом отишло се на одмор, а већ у првом нападу по повратку из свлачионице Лионел Меси није дозволио да „туђи“ погоци буду атрактивнији. Суарес га је проиграо на десној страни, а он шмекерски пребацио целу одбрану и голмана Гуаиту за 6:0.

Тада је Барса одлучила да смири темпо – Енрике је направио три измене, а Педро је показао да не може да одигра добро ни кад уђе при тако високом вођству. Меси је у неколико наврата могао до хет-трика, а најближи голу гости су били у 71. минуту, када је Хинестроза погодио стативу.

РЕЗУЛТАТИ:

Барселона - Хетафе 6:0 (5:0)
/Меси пенал 9, 47, Суарез 25, 40, Нејмар 28, Ћави 30/

Атлетик Билбао - Сосиједад (22 сата)
Леванте - Кордоба (22)

У среду:

Еибар - Севиља (20)
Реал Мадрид - Алмерија (20)
Целта - Малага (20)
Елче - Депортиво Ла Коруња (22)
Виљареал - Атлетико Мадрид (22)

У четвртак:

Рајо Ваљекано - Валенсија (20)
Гранада - Еспањол (22)

ТАБЕЛА: Барселона (+1) 84, Реал Мадрид 79, Атлетико Мадрид 72, Валенсија 68, Севиља 66, Виљареал 53, Малага 47...

Коментари / 0

Оставите коментар