Primera: Barsa ''ubila'' Hetafe!

Fudbaleri Barselone pregazili su Hetafe u 34. kolu Primere, u meču u kojem je napadački trio Mesi-Suares-Nejmar postigao jubilarni 100. gol.

Fudbal 28.04.2015 | 22:40
Primera: Barsa ''ubila'' Hetafe!

Barselona je odigrala fantastičnu utakmicu pobedivši sa 6:0 uz fenomenalan učinak najboljeg napada na svetu.

Mesi i Suares dali su po dva gola – Argentinac je upisao jednu, a Urugvajac dve asistencije, dok se Nejmar zadržao na po jednom pogotku i uspešnom dodavanju. Prvi put otkad su sva trojica u klubu desila se takva situacija.

Osim njih, u strelce se upisao kapiten Šavi koji je na fenomenalan način zatresao mrežu, a i on se našao među asistentima. Prvi put u ovom veku desilo se da na nekoj utakmici četvorica različitih fudbalera zabeleži po gol i asistenciju.

Trio MSN nije želeo da stane na 'stotki', pa je do kraja utakmice stigao do 102. postignuta gola.

Posle ovog trijumfa 'Blaugrana' se ponovo odlepila na pet bodova i utakmicu više u odnosu na drugoplasirani Real, dok je madridski klub ostao na 13. mestu sa 26 bodova.

Najava ’tajfuna’ viđena je od starta kada je domaća ekipa stvorila nekoliko prilika, pre nego što je Suares oboren u kaznenom prostoru. Mesi je u devetom minutu ’panenkom’ realizovao najstrožu kaznu postigavši prvi put u karijeri gol na takav način sa bele tačke.

Međutim, krajnji ishod meča mogao je biti znatno drugačiji da Klaudio Bravo nije napravio odbranu večeri. On je loše izleteo prilikom jedne polukontre gostiju, Fredi Hinestroza ga je sjajno lobovao, ali je Bravo stigao da se vrati i izvuče loptu iz mreže.

Katalonci su to kaznili samo desetak minuta kasnije – Mesi u svom stilu ’ trepavicu’ pogađa Suaresa koji hvata akrobatski volej preko glave za 2:0.

Tri minuta kasnije na semaforu je pisalo 3:0, ovoga puta rutinski je pogodio Nejmar, posle oduzete lopte i dodavanja Suaresa.

Već u sledećem napadu ponovo se tresla mreža golmana Guaite – Brazilac je dodao do Šavija koji se namestio i sa nekih dvadesetak metara pogodio suprotne rašlje.

Najduži period bez gola u prvom poluvremenu trajao je 10 minuta, a prekinuo ga je ko drugi do Luis Suares. Mesi je povukao akciju sa levog boka, uneo unutra i dodao Šaviju čiji je sada bio red da asistira. Urugvajski centarvor je sa ćoška šesnaesterca uhvatio loptu iz prve i pogodio suprotni ugao.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a već u prvom napadu po povratku iz svlačionice Lionel Mesi nije dozvolio da „tuđi“ pogoci budu atraktivniji. Suares ga je proigrao na desnoj strani, a on šmekerski prebacio celu odbranu i golmana Guaitu za 6:0.

Tada je Barsa odlučila da smiri tempo – Enrike je napravio tri izmene, a Pedro je pokazao da ne može da odigra dobro ni kad uđe pri tako visokom vođstvu. Mesi je u nekoliko navrata mogao do het-trika, a najbliži golu gosti su bili u 71. minutu, kada je Hinestroza pogodio stativu.

REZULTATI:

Barselona - Hetafe 6:0 (5:0)
/Mesi penal 9, 47, Suarez 25, 40, Nejmar 28, Ćavi 30/

Atletik Bilbao - Sosijedad (22 sata)
Levante - Kordoba (22)

U sredu:

Eibar - Sevilja (20)
Real Madrid - Almerija (20)
Celta - Malaga (20)
Elče - Deportivo La Korunja (22)
Viljareal - Atletiko Madrid (22)

U četvrtak:

Rajo Valjekano - Valensija (20)
Granada - Espanjol (22)

TABELA: Barselona (+1) 84, Real Madrid 79, Atletiko Madrid 72, Valensija 68, Sevilja 66, Viljareal 53, Malaga 47...

Komentari / 0

Ostavite komentar