Нападач на полицајце у Зворнику се интензивно дружио са селефијама

Нападач на полицијску станицу у Зворнику повезан је са сиријским борцима, потврђено је Федералној телевизији из више агенција. Према информацијама ФТВ-а, у мобилном телефону нападача пронађени су телефонски бројеви припадника селефијског покрета који су боравили у Сирији.

Босна и Херцеговина 28.04.2015 | 16:00
Нападач на полицајце у Зворнику се интензивно дружио са селефијама

Наиме, Нердин Ибрић посљедња три мјесеца интензивно се дружио са два припадника селефијског покрета, Касимом Мехидићем и Авдулахом Хасановићем, званим Фатих, који је јутрос ухапшен по налогу Тужилаштва БиХ. Он је од септембра 2013. до марта 2014. био у Сирији. Хасановић је, иначе, раније хапшен у полицијској акцији ДАМАСК 1, због сумње да је био припадник ИСИЛ-а. Након пуштања на слободу, имао је обавезу свакодневног јављања у полицијску станицу у Зворнику.

На слици: Авдулах Хасановић

Поводом терористичког напада у полицијској станици у Зворнику, формиран је заједнички истражни тим, који чине полицијски службеници СИПЕ и МУП-а Републике Српске. А због сумње на повезаност са терористичким нападом у Зворнику, припадници СИПЕ врше претресе и на неколико локација на подручју Калесије, међу којима су и објекти у власништву Мехидића.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић је на прес-конференцији након хитне сједнице Савјет министара БиХ у Сарајеву казао да се врши претрес просторија и мјеста гдје станује та особа.

"Та особа је била у Сирији на ратишту, вратила се и имала је одређене контакте са извршиоцем овог терористичког чина, али се сада утврђују све околности тог њиховог контакта и евентуалног утицаја те особе на извршиоца овог кривичног дјела", казао је Мектић.

Додао је да се још једна особа, "која је евидентирана као екстремно радикална особа, била у вези са извршиоцем".

"Треба пустити да полиција оперативним мјерама утврди све релевантне чињенице за постојање евентуалне везе и јавност о свему томе треба бити благовремено информисана", казао је Мектић.

Поступајући по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, припадници заједничког истражног тима извршили су претресе објеката на двије локације на подручју општине Зворник, те су пронађени и привремено одузети одређени предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Из СИПА-е је саопштено да се истовремено саслушава већи број свједока.

Извор: ФТВ

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Ратко Младић

28.04.2015 14:04

Плива патка,плива гуска РЕПУБЛИКА СРПАКА никада неће бити турска!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккккк

28.04.2015 14:13

Тешко да си више од два разреда основне школе завршио ?

Name

ре младицу

28.04.2015 14:16

То је тацно ал никад неце бити ни србија

Name

асд

28.04.2015 14:27

Е мој јадо када цес имати плату 2000 км.

Name

Вуле

28.04.2015 21:25

залосно је сто се десило ал је проблем у дрзави. Тузно је сто су угасена два млада зивота, мислим и на овог јадног муслимана, који је заведен а све је знак слабе дрзаве. Да се дрзава озбиљно бавила тим проблемом вјероватно до овога и неби досло. Сауцесце породици полицајца који је само зарадјивао бједну плату, вјероватно преоптерецену кредитима, али и ово јадној мајци која је остала без сина јединца

Name

Карадоз

28.04.2015 14:04

"Утврђено је да он није евидентиран у базама безбједносних агенција, није евидентиран у полицијским базама као ни у базама обавјештајних агенција као лице које је испољавало или пријетило било каквом врстом екстремизма поготово насилног који би могао завршити овим тешким злочином", казао је Мектић и додао да се покушавају утврдити мотиви тог злочина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

28.04.2015 14:05

Мозда је цовјек био психицки болестан

ОДГОВОРИТЕ
Name

калесија

28.04.2015 20:32

Болестан.па јесте чим се удружио са вехабијама,а што је недужан полицајац убијен.искрено саучешће породици погинулог полицајца..

Name

патриот

28.04.2015 14:12

Па ста су надлежни до сада радили !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

30.04.2015 09:18

Јурили децу по фејсу.

Name

мм

28.04.2015 14:19

Мајка Халима: Мог Нердина су завели! Говорила сам му да ће због Дубнице отићи у смрт и, ето, остадох сама

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

28.04.2015 14:20

Па ако је био болестан сто није убио Муслимана а не Србина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

повратник

28.04.2015 14:24

А кад је убијен муслимански повратник просле године? Питајте се јели се тад мирно спавало? Сауцесце породици убијеног полицајца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован Караџић

28.04.2015 14:42

То ми и нећемо да будемо ми смо потпуно независна и самостална РЕПУБЛИКА СРПСКА још један СРПСКА земља-држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нино

28.04.2015 19:25

Сто би Соиц реко мало морген.

Name

муслиман

28.04.2015 14:44

Ја сам муслиман али ово сто је урадио овај глупан не мозе се приписивати правим муслиманима јер је у исламу забрањено свако насиље.Цитајуци ове коментаре зелио би да поруцим муслиманима да овај момак није био муслиман и да не постоји разлог за овакво понасање и исто тако би поруцио православцима да ако неко има муслиманско име не мора да знаци да је муслиман и да се не суди цитавом муслиманском народу.Треба сви да се боримо против оваквих људи јер нису њима мета само православци него и муслимани који не размисљају као они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ја сам

28.04.2015 17:08

Био сам на џуми у тузли прије 15 дана. Хоџа је одржао такав говор о Сребреници да ме и не чуди када се овакве ствари десе. Требају мало и хоџе да спусте лопту на земљу а не да потпирују сукобе из прикрајка.

Name

православац

29.04.2015 09:13

Све то стоји, али поставља се питање ко је довео вехабије и радикални ислам на ове просторе, нису они сами дошли, зашто их није било прије рата. Док су се отворено борили против РС у рату све је било ок, а сад кад и муслиманима представљају проблем, као нисмо ми сви муслимани исти и немојте то преписивати муслиманима.

Name

Неко из масе

30.04.2015 08:20

@Православац, није проблем сто их је неко довео, него сто су остали ту. А остали су захваљујуци политици странака из РС-а. Власти из РС-а су, по сваку цијену, зељели етницки цист простор своје територије, па су, дајуци избјеглицама земљисте или им повољно продајуци, форсирали да људи напустају своја родна села. Своја огњиста су продавали у бесцијење, само да би отисли из Федерације. У таквим селима, су се населили екстремни Муслимани, развијајуци и проводеци Ислам, који није својствен Муслиманима са Балкана. Долазим из једног малог мјеста, у којем је проценат Муслимана око 80 % ( да се разумијемо, и прије рата је био велики). И код нас су ти екстреми у једној дзамији покусали провести свој нацин вјеровања и спроводјења ислама, али им није посло за руком.

Name

СРБИН

30.04.2015 09:22

Свака част "муслиман" за овакво тумачење немилог догађаја који се десио у Зворнику. У потпуности се слажем са тобом...

Name

Е сада је доста

28.04.2015 14:55

Комсије, пала је зртва! Доста сте се играли по насем најпосјецејнијем и најомиљенијем порталу. Ни најобицнији коментар просјецног Србина не мозе без васих минуса и ситне подмуклости. Ево мало информација за јавност а ви .. у скоковима одавде: Операција “Круг” Усљед проблема насталих отежаном успоставом власти у ФБиХ из појединих кругова су исцурили подаци о тзв операцији „Круг“. Безбједосне агенције још анализирају податке и фрагменте који су нажалост још штури. Оно што је до сада познато је да су БиХ у јуну 2014 године посјетили стручњаци за информацоно САД. Наиме, Стварање широког "јавно мијења" путем оглашивача. Пажљиво су изабрани медији код којих постоји могућност коментара на вијести. Медији су подијељени у примарне и секундарне . Примарни медији су медији опозиционе провијенције у РС док су секундарни “слободни” медији у ФБиХ. По иницијалним оцјенама направљена је сирока активност на порталима ове врсте, шпекулише се са бројем између 20-30 српских портала. Примарни медији су посјећени медији у РС који дају могућност коментарисања у првом реду БН ТВ, Независне али и остали портали. У ФБиХ то је Клиx.ба, Сарајево форум и други. Најмање по 5 добро излегендираних оперативаца је у сваком моменту присутно на форумима. Профили су подијељени у сљедеце групе: Културни Опозиционар - профил 1а, Ватрени Опозиционар (1б), Незадовољни Борац ВРС (2.1,2б,2ц), Мирни Босњак,(1ц) Незадовољни Дрзавни Слузбеник, (1д)Ватрени Простак - Српски Националиста (1е), Србин Сарајлија, Србин Херцеговац, Србин Романијац, Србин Семберац, Србин Добој, Србин Приједор, Србин Бања Лука (профили класе Ф1), Србин Србија (обавезна екавица, профил класе Ф2),.. На примарним и секундарним порталима синоћ је наступило затишје у периоду од 19.30-21.30, послије чега је кренула читава офанзива која је трајала до јутарњих часова: оглашавање на домаћим И страним форумима кроз “ублажавање” догађаја, истурање виктимизације у први план, лазне информације о ефектности ОСА итд..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биx

28.04.2015 19:47

врло лако могуће. Одавно типујем на исто

Name

Матриx

28.04.2015 15:18

Не могу да вјерујем колико су неспособне институције ове државе, у овом случају тзв. безбједносне агенције БиХ. Значи човјек је ратовао у Сирији, вратио се у БиХ и као да се ништа није дешавало. Наставио да ради и кренуо да врбује људе за сумануте акције селафијског покрета. И све су то знале тзв. безбједносне агенције БиХ и ништа нису превентивно предузимале. Морали су одмах након што се овај лик вратио из Сирије да га ухапсе и процесуирају. Овако, биће сад фрка наредних 10-15 дана, ухапсиће неке ликове, након саслушања и привременог притвора пустиће их на слободу и онда ајде Јово наново. До сљедећег Зворника. Ипак ова држава нема перспективе. А и нико изгледа не слуша Џевада Галијашевића. Земљо отвори се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

еееее

28.04.2015 15:20

МА ТО ЈЕ ГО К.......СВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

28.04.2015 15:30

Сауцесце породици погинулог полицајца, али кад би све институције у Босни радиле заједно мозда би се могло овако несто избјеци и недузни зивоти били би спасени. Сто се тице вехабија ви сте за мене исти као устасе или цетници исто с..ње друго паковање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

28.04.2015 15:40

И велис он знао да је полицајац Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре борац

28.04.2015 15:46

Па када убије католик или ортодокс онда је психицки болестан а муслиман одма терорист породици убијеног полицајца моје сауцесце али ја мислим да није гледао ко је и ста је када је усао у станицу да је био муслиман циган или било ко тај би пуцао. Зато и казем психопата а ви то назовите како хоцете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

28.04.2015 16:32

Сјецате ли се овог слуцаја, претпостављам да не. БИХ – Бошњачког повратника у мјесту Козлуку у источној Босни убио је његов комшија Србин што је додатно подгријало напетости између припадника ова два народа, извијестили су медији у БиХ. Непомично тијело осамдесетједногодишњег повратника Ахмета Хасановића испред породичне куће у Козлуку у опћини Зворник пронашао је јучер ујутро комшија, а полиција је недуго након тога ухапсила Србина Николу Јосића којега се сумњичи за убиство, извијестио је интернетски портал клиx.ба. По истим наводима полиција је претресла Јосићеву кућу и пронашла сјекиру с којом је највјероватније усмртио бошњачког повратника. По наводима мјештанина Халила Мелезановића ово убиство је додатно узнемирило бошњачке повратнике. У аугусту прошле године у Зворнику је запаљена кућа угледне зворничке породице Ножиновић. Окружно државно тужилаштво у Бијељини у чијој је надлежности Зворник није жељело коментирати убиство повратника Ахмета Хасановића до окончања истраге. 22.04.2014

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

28.04.2015 16:48

Сва среца па је вехабија убио Српског полицајца то је дозвољено,јер да је Србин у федерацији убио федералног полицајца до сад би Нато вец бомбардовао БЛуку или Београд,овако ником ниста до следеци пут јер да има дрзаве ове будале би требале пред стрељацки строј или бандера а не да се слободно сепуре по Бих,и да раде ста хоце јер сад је полицајац а недај Бозе да буде скола или обданисте невјерујем да би добро просло,зато треба Бакира натерати да повезе ове сто су их он и бабо пустили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никад краја лудилу

28.04.2015 17:02

СНСД узива ово је баји сјело ко будали плеска

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссс

30.04.2015 09:08

Цовјек се друзио са селафијама.???????

Name

Киклоп

28.04.2015 17:08

То је лудак и тацка. Има их на свим странама, али не гледамо на све екстреме исто. Сви морају осудити , прије свега своје , па онда друге. Сауцесце породицама погинулих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

28.04.2015 17:28

Радите ста хоцете,ја нецу да ратујем!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

28.04.2015 17:35

Имате их у министарству колико хоцете!На аередрому Сарајево!Видјецете их скрацене хлаце И браде И то је нормално И!Ти људи Су темпиране бомбе И сваке секунде могу да направе терористицки цин сироких размјера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сабуром се дзенетска врата отварају

28.04.2015 19:26

Понекад изда сабур и оне најоданије дину и иману. Децко није знао гдје је и да оне које волимо никаква смрт неце вратити. Медјутим, Муслимани не могу преузимати колективну одговорност. Добро се оградити и реци гдје си и то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УЛт

28.04.2015 20:12

ја Сам Муслиман немојте се људи заносити и писати сваста вриједјате сав остали постени гладни народ. Он је то мислио урадити и да је Тито пред њим стао он би то урадио немојте заборавити да пуно свијета код нас и дан данас носе трауме из прослог рата које наравно никаква. Институција у бих није понудила да помогне велико велико сауцесце породици погинулог полицајца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕВА АЈНСТАЈН

28.04.2015 20:23

1.ПИТАЊЕ:ЗАСТО,АКО СЕ ЗНА ДА ПОКРЕТ ВЕХАБИЈА ИЗ ДАНА У ДАН СВЕ ВИСЕ ИМА ПРИСТАЛИЦА СЕ НЕ РАДИ НА ТОМЕ ДА СЕ ТА ОРГАНИЗАЦИЈА УНИСТИ?ЗНАЦИ НЕКОМ ТО НЕ ИДЕ У ПРИЛОГ.МИСЛИМ ДА ВЕЛИКУ УЛОГУ У ТОМЕ ИМА БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЦ.ОТАЦ ЈЕ РАДИО ИНТЕНЗИВНО НА ТОМЕ ДА СЕ МУДЗАХЕДИНИ ДОВЕДУ ОВДЈЕ У БИХ.ЗНАЦИ У БАКИРА БРАДИЦА КАО У СЕЛЕФИЈА, ХЛАЦИЦЕ ДО КОЉЕНА БИЈЕЛА КОСА ЗАВРНУТА.....СТА ДАЉЕ ЗА РЕЦИ.2.ДРУГО ПИТАЊЕ ЗАСТО ОВАЈ МЛАДИЦ ОД 24 ГОДИНЕ НЕ РАДИ У СТРУЦИ МЕДИЦИНСКОГ БРАТА У ДОМУ ЗДРАВЉА У ЗВОРНИКУ?СВИ ЗНАМО ЗАСТО!?ТРЕБА МУ ВЕЗА,СТРАНАЦКА АКТИВНОСТ,ТАТА НА ПОЛОЗАЈУ.СВЕ ОНО СТО ОН НИЈЕ ИМАО.ТО СУ ДВА ГОРУЦА ПРОБЛЕМА.РЕЗИМЕ: 4 ЗИВОТА УГАСЕНА ЗАРАД НЕЦИЈИХ ИНТЕРЕСА. ЗНАМО ЦИЈА.ДОК ГОД АМЕРИЦКА АМБАСАДА КОЛО ВОДИ НАМА СЕ НЕ ПИСЕ ДОБРО.!!!!!!МЕДЈУНАРОДНИ ФАКТОР ИМА ВЕЛИК УТИЦАЈ ОВДЈЕ НА НАСИМ ПРОСТОРИМА.И СА ТЕРОРИСТИМА ОНИ ВЕДРЕ И ОБЛАЦЕ.ЗИВИ БИЛИ ПА ВИДЈЕЛИ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

28.04.2015 20:36

Види ти колико Муслимана коментарису!То су ти минуси кад се коментарасисе о РЕПУБИКИ СРПСКОЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

29.04.2015 09:00

Данас се у медијима из Републике Српске појавила информација како је Нердин Ибрић стигао испред полицијске станице у аутомобилу Голф 2, те је изашао из аута, почео пуцати и узвикивати: "Све ћу вас побити! Је*ем вам мајку свима!", што је потпуно контрадикторно ранијој изјави како је Ибрић током свог напада на станицу узвикивао: "Аллаху екбер". Наводно је и сам чин снимљен видеонадзором. Терористички чин или пак лична освета? Надамо се како ће надлежне институције ријешити овај случај и отклонити недоумице. Може ли спорни снимак открити мотиве напада?

ОДГОВОРИТЕ