Посјета војницима Србије на Кипру

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић посјетио је припаднике Војске Србије ангажоване у мировној мисији УН на Кипру, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Србија 28.04.2015 | 11:06
Посјета војницима Србије на Кипру

Диковић је оцијенио да припадници Војске Србије професионално извршавају све задатке у овој мултинационалној операцији, да су одлично обучени и оспособљени и да својим радом и војничким односом према задацима достојно представљају Србију.

Он је обилазак отпочео у кампу снага УН "Сент Иштван" у селу Атијено, гдје је поздравио патролу Војске Србије и разговарао са замјеником команданта Сектора четири, који је уједно и командант мађарског контингента на Кипру.

У бази "Стефан Немања", у којој је смјештен вод Војске Србије, командир вода капетан Марко Марковић реферисао је Диковићу о задацима надлежностима и обавезама у току мисије.

Потом је начелник Генералштаба Војске Србије обишао зону одговорности српског вода у Сектору четири, док је у кампу "Генерал Штефаник" разговарао са командантом тог сектора потпуковником Јарославом Биталом.

До сада је у мисији УН на Кипру укупно било ангажовано 368 припадника Војске Србије, а тренутно их је 46.

Диковић ће данас посјетити и припаднике Војске Србије у Либану, гдје је у мировној мисији УН ангажовано 177 српских "плавих шљемова", наведено је у саопштењу.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар