Posjeta vojnicima Srbije na Kipru

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posjetio je pripadnike Vojske Srbije angažovane u mirovnoj misiji UN na Kipru, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Srbija 28.04.2015 | 11:06
Posjeta vojnicima Srbije na Kipru

Diković je ocijenio da pripadnici Vojske Srbije profesionalno izvršavaju sve zadatke u ovoj multinacionalnoj operaciji, da su odlično obučeni i osposobljeni i da svojim radom i vojničkim odnosom prema zadacima dostojno predstavljaju Srbiju.

On je obilazak otpočeo u kampu snaga UN "Sent Ištvan" u selu Atijeno, gdje je pozdravio patrolu Vojske Srbije i razgovarao sa zamjenikom komandanta Sektora četiri, koji je ujedno i komandant mađarskog kontingenta na Kipru.

U bazi "Stefan Nemanja", u kojoj je smješten vod Vojske Srbije, komandir voda kapetan Marko Marković referisao je Dikoviću o zadacima nadležnostima i obavezama u toku misije.

Potom je načelnik Generalštaba Vojske Srbije obišao zonu odgovornosti srpskog voda u Sektoru četiri, dok je u kampu "General Štefanik" razgovarao sa komandantom tog sektora potpukovnikom Jaroslavom Bitalom.

Do sada je u misiji UN na Kipru ukupno bilo angažovano 368 pripadnika Vojske Srbije, a trenutno ih je 46.

Diković će danas posjetiti i pripadnike Vojske Srbije u Libanu, gdje je u mirovnoj misiji UN angažovano 177 srpskih "plavih šljemova", navedeno je u saopštenju.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar