Да ли се пријатељ Саше Јанковића сам убио у његовом стану?

Министарство унутрашњих послова објавило је на свом сајту нова докумената о случају самоубиства у стану Саше Јанковића 1993. године.

Србија 25.04.2015 | 11:12
Да ли се пријатељ Саше Јанковића сам убио у његовом стану?

Међу документима се налази извештај који је упућен Окружном јавном тужилаштву у Београду на основу њиховог захтева КТР-857/93 који садржи службене белешке о обављеним информативним разговорима са пет особа.

Објављени су и записници о полиграфском испитивању четири лица, као и оружни лист Саше Јанковића за пиштољ "цз-99" фабрички број 42004. Такође је поново објављен и налаз вештачења "парафинских рукавица" где се виде почетна слова особа које су тестиране, као и резултати тих анализа.

Пријатељ Саше Јанковића, Предраг Гојковић, починио је самоубиство у стану Јанковића 1. априла 1993. године, на Новом Београду.

МУП је у среду објавио Записник о увиђају, Извештај инспектора који је извршио увиђај, Налаз о пиштољу марке ЦЗ, Налаз о "парафинским рукавицама", Налаз о исправности пиштоља и копије оружних листова.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић апеловао је у четвртак да Министарство унутрашњих послова објави комплетне релевантне податке о случају самоубиства које се догодило пре 22 године.

Извор: РТС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мафијас

25.04.2015 10:11

Крив си?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ НС

26.04.2015 08:12

Да ли је крив или није да утврди Суд и струцњаци. Али закон о орузју и муницији и тада је био јасан да орузје мора бити на безбедном месту, а не на полици за сувенире. Према томе, по закону он је - КРИВ.

ОДГОВОРИТЕ