Da li se prijatelj Saše Jankovića sam ubio u njegovom stanu?

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je na svom sajtu nova dokumenata o slučaju samoubistva u stanu Saše Jankovića 1993. godine.

Srbija 25.04.2015 | 11:12
Da li se prijatelj Saše Jankovića sam ubio u njegovom stanu?

Među dokumentima se nalazi izveštaj koji je upućen Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu na osnovu njihovog zahteva KTR-857/93 koji sadrži službene beleške o obavljenim informativnim razgovorima sa pet osoba.

Objavljeni su i zapisnici o poligrafskom ispitivanju četiri lica, kao i oružni list Saše Jankovića za pištolj "cz-99" fabrički broj 42004. Takođe je ponovo objavljen i nalaz veštačenja "parafinskih rukavica" gde se vide početna slova osoba koje su testirane, kao i rezultati tih analiza.

Prijatelj Saše Jankovića, Predrag Gojković, počinio je samoubistvo u stanu Jankovića 1. aprila 1993. godine, na Novom Beogradu.

MUP je u sredu objavio Zapisnik o uviđaju, Izveštaj inspektora koji je izvršio uviđaj, Nalaz o pištolju marke CZ, Nalaz o "parafinskim rukavicama", Nalaz o ispravnosti pištolja i kopije oružnih listova.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić apelovao je u četvrtak da Ministarstvo unutrašnjih poslova objavi kompletne relevantne podatke o slučaju samoubistva koje se dogodilo pre 22 godine.

Izvor: RTS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mafijas

25.04.2015 10:11

Kriv si?

ODGOVORITE
Name

DULE NS

26.04.2015 08:12

Da li je kriv ili nije da utvrdi Sud i strucnjaci. Ali zakon o oruzju i municiji i tada je bio jasan da oruzje mora biti na bezbednom mestu, a ne na polici za suvenire. Prema tome, po zakonu on je - KRIV.

ODGOVORITE