Сански Мост: Медвјед опет долази близу кућа

Медвјед се поново појављује близу кућа у неколико села на подручју општине Сански Мост, а једном мјештанину је уништио и неколико кошница.

Босна и Херцеговина 25.04.2015 | 10:51
Сански Мост: Медвјед опет долази близу кућа

Мјештани истичу да ова животиња долази близу њихових кућа посљедњих неколико година и да претпостављају да се ради о истом медвједу.

"Мислимо да се ради о одраслом мужјаку који се већ спушта из виших предјела у близину насељених мјеста у потрази за храном. Мјештани су у страху и плаше се да ће медвјед напасти стоку и начинити већу штету", каже Осман Окчић из села Окреч.

У Ловачком друштву "Сана" истичу да је медвјед законом строго заштићен те да се нелегални одстрел ове животиње ригорозно кажњава.

"Њихово бројно стање се у посљедњих неколико деценија непрестано смањивало. Међутим, у посљедњих неколико година дошло је до повећања бројности медвједа у подгрмечким ловиштима", рекао је Изет Алагић, предсједник овог друштва.

Према његовим ријечима, процјене су да само на подручју ловишта којим газдује ово ловачко друштво има 15 до 20 одраслих медвједа.

С обзиром на то да је њихова бројност повећана и да су све чешћи случајеви да медвједи у потрази за храном долазе до насељених мјеста, у Ловачком друштву "Сана" посљедњих неколико година организирају комерцијални лов на медвједа кад је допуштено устријелити само једну ову животињу.

Извор: Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

дивља јабука

25.04.2015 11:43

Медо би да се дружи а овај народ се боји и сопствене сјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

25.04.2015 11:46

Кренуо у општину да и он тражи посао преко страначких веза,или да аплицира на тендеру за јавне набавке мора и њему једном сванути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

25.04.2015 13:48

А КОЈЕ ЈЕ НАЦИОНАЛНОСТИ, ПОД ХИТНО ОПСТИНСКА КОМИСИЈА ДА УТВРДИ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

26.04.2015 05:03

Локални Медо Брундо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузуки

26.04.2015 18:33

Ја мислио Миле Ронхилл досао близу куца.

ОДГОВОРИТЕ