ТУГА од српског клупског ватерпола!

Ватерполисти Партизана и Звезде тренирају у хладњ води, ватерполисти Радничког не примају плате... Марко Ћук напустио крагујевачки клуб.

Остали спортови 24.04.2015 | 18:40
ТУГА од српског клупског ватерпола!

Тужно да тужније не може бити.

Српски клупски ватерполо је у агонији, а само клубови знају којим чудом уопште играју утакмице!

Цео српски спорт је у нокдауну, а можда најтужнији пример јесте Ватерполо клуб Партизан. Годинама се бори са финансијском оскудицом, периодично креће од нуле. Више пута базен на Бањици није могао да се греје, јер нема мазута, тренер Владимир Вујасиновић је једном приликом одвео играче на пљескавице да их части за добар резултат, јер они нису имали новца.

Сада ватерполисти Партизана и Црвене звезде тренирају у хладним базенима, а ватерполисти Радничког не примају плате.

Пре месец дана у крагујевачком клубу одржана је конференција за новинаре пред утакмицу у Лиги шампиона на којој је легендарни српски ватерполиста Александар Ћирић изненадио све присутне: "Више нећемо да говоримо за медије, немамо више шта да кажемо... Појављиваћемо се на конференцијама, јер по правилнику то морамо, али уколико се ситуација не промени, а за то је остало још јако мало времена, јер је ускоро крај сезоне, неће имати шта ново да се саопшти".

Ова његова опаска односила се на тешко материјално стање клуба. Клуба који је пре нешто мање од три године ушао у гламурозан пројекат.

Упркос свему томе, ватерполисти Радничког су као прави професионалци изнели сезону, успели да освоје Куп Србије, пласирали се на завршни турнир регилоналне лиге, мало им је недостајало и за завршни турнир Лиге шампиона.

Али, поједине играче, попут Марка Ћука издало је стрпљење. Одлучио је да напусти Раднички.

"Од 14. августа када сам почео да тренирам у Радничком до данас исплаћене су ми мање од две и по плате. И не само то, играчи су сами плаћали закуп станова, мени уз плате, клуб дугује и једну кирију. У таквој ситуацији, са четворочланом породицом, немогуће је нормално функционисати и вратио сам се кући, у Нови Сад", рекао је Ћук "Спортском журналу".

Када је добио позив Радничког, додаје, желео је да се врати у земљу после играња у иностранству и чинило му се да је Крагујевац добра средина. Желео је да у Србији заврши каријеру. Тада се причало о томе да ће се направити економичнија екипа, која ће мање да коштам, па ће онима који буду у тиму лакше бити исплаћиване плате. Али...

"Даље није ишло. Склонио сам се како у завршници борбе за титулу не бих ширио негативну енергију на саиграче. А та негативна енергија се дуго гомилала... ", каже Ћук, наглашавајући да је са целим спортским делом клуба имао одличну сраадњу, као и цео тим.

"Проблем је била сарадња са делом управе који је задужен за финансије. Ми играчи нисмо успели да успоставимо нормалан контакт са њима. Још пре месец и по дана сам упутио писмо са питањем шта ће бити са дуговањима, а нико ме није позвао ни телефоном. Послао сам потом још једно писмо, чекао до среде, али одговора није било...", каже резигнирани Ћук.

Може ли ико да помогне једном од најтрофејнијих српских спортова?

Коментари / 0

Оставите коментар