ЕЛ: Реал ''на свом'', а Барса испаде са Ф4!

Јоргос Принтезис постигао тројку уз звук сирене за победу против Барсе и пласман на Фајнал фор Евролиге. "Краљевски клуб" победио Анадолу Ефес у Истанбулу и изборио наступ на Фајнал фору Евролиге у Мадриду.

Кошарка 24.04.2015 | 16:00
ЕЛ: Реал ''на свом'', а Барса испаде са Ф4!

Барса је имала победу у рукама...

Каталонци су минут и 14 секунди пре краја водили 65:61 и деловало је да ће успети да приведу утакмицу крају...

Олимпијакос је још једном потврдио да је "краљ" неизвесних завршница у Евролиги. Јунак је - Јоргоса Принтезис!

Пре три године кошем у последњој секунди донео је Олимпијакосу титулу првака Европе против ЦСКА из Москве, а сада је Атињане, тројком уз звук сирене, одвео на Фајнал фор и на нови окршај са "армејцима".

У последњем минуту надметали су се најискуснији на терену Василис Спанулис и Хуан Карлос Наваро. Први је ситуације решавао из игре, а други са линије за слободна бацања.

Бек Барсе успео је нешто више од пет секунди пре краја, на поен предности за Олимпијакос, да буквално изнуди прекршај и да поново стане на црту за пенале. Прво слободно бацање је, на одушевљење препуне дворане "Мира и пријатељства", промашио. Други пут је био прецизан...

У тим тренуцима све је мирисало на продужетак.

Домаћину је после тајмаута остало врло мало времена за последњи напад, али је он изведен перфектно. Можда није тако било планирано, ипак, Принтезис је остао сам на шуту. Опалио је после 0-5 за три и овај пут погодио! Наравно, када је било најтеже, као он то обично ради.

Био је то сигнал да навијачи улете на паркет. Серија је припала Пирејцима - 3:1.

Олимпијакос - Барселона 71:68 (16:17, 13:20, 21:13, 21:18)!

Олимпијакос је опет на Фајнал фору, овај пут у друштву Фенербахчеа, Реала и ЦСКА.

Барса је апсолутно успела да контролише први део игре, што ју је довело до "плус осам" на полувремену. Лош шут домаћина драстично је поправљен у наставку меча, а то се одмах одразило на резултат. Брзо су Спанулис и другови ухватили прикључак и не тако ретко били у вођству.

Међутим, бољу позицију за финиш, заузела је Барса, али јој то није било довољно да врати серију у Блауграну.

Спанулис је са 17 поена био најефикаснији у грчком тиму, Принтезис је дао 14, а Вангелис Манцарис 11. Код гостију Анте Томић постигао је 13 поена, уз велики број промађених слободних бацања (3-8).

Анадолу Ефес није имао снаге да избори "мајсторицу" у четвртфиналној серији Евролиге против Реал Мадрида.

Најтрофејнији клуб Европе бориће се пред својим навијачима за девети континентални трофеј, с обзриом да је у четвртом мечу победио турски клуб у Истанбулу и резултатом 3:1 у серији обезбедио учешће на Фајнал фору.

Анадолу Ефес - Реал Мадрид 63:76 (21:18, 18:15, 10:18, 14:25)!

Поред Реала наступ на завршном турниру обезбедили су Фенербахче и ЦСКА из Москве, док ће Олимпијакос вечерас имати прву меч лопту против Барселоне.

Противник Мадриђанима у полуфиналу биће екипа Жељка Обрадовића, Фенербахче, која је једина са максималних 3:0 против актуелног шампиона Макабија стигла до пласмана међу четири најбоља клуба на Старом континенту.

Упркос још једној одличној партији Ненада Крстића (16 поена, 5-6 за два 6-6 слободна бацања), екипа Душана Ивковића није имала снаге да понови резултат од пре две вечери и да шансу за пласман на Ф4 потражи у петој утакмици у Мадриду.

Убедљивих 13 поена предности за Пабла Ласа и његове пулене не говори много о утакмици.

Реал је разлику направио у последњих неколико минута, када су кошаркаши Ефеса брзоплето и без много резона завршавали нападе како би ухватили прикључак.

Турци су одлично отворили меч и цело прво полувреме имали предност, а она је након 20 минута износила шест поена (39:33). Шпански репрезентативни квартет, Фернандез, Рејес, Родригез и Љуљ, преузео је контролу над утакмицом у другом полувремену што је било сасвим довољно да Реал преокрене и на крају, ипак, уђе у миран финиш, што није био случај на претходна два меча.

Управо је Фернандез био најефикаснији играч утакмице са 17 поена, три мање дао је Серхио Љуљ, а 12 Родригез.

Поред Крстића, једини са двоцифреним учиником у екипи Ефеса био Мет Џенинг са 10.

Фајнал фор игра се од 15. до 17. маја у Мадриду.

Коментари / 0

Оставите коментар