EL: Real ''na svom'', a Barsa ispade sa F4!

Jorgos Printezis postigao trojku uz zvuk sirene za pobedu protiv Barse i plasman na Fajnal for Evrolige. "Kraljevski klub" pobedio Anadolu Efes u Istanbulu i izborio nastup na Fajnal foru Evrolige u Madridu.

Košarka 24.04.2015 | 16:00
EL: Real ''na svom'', a Barsa ispade sa F4!

Barsa je imala pobedu u rukama...

Katalonci su minut i 14 sekundi pre kraja vodili 65:61 i delovalo je da će uspeti da privedu utakmicu kraju...

Olimpijakos je još jednom potvrdio da je "kralj" neizvesnih završnica u Evroligi. Junak je - Jorgosa Printezis!

Pre tri godine košem u poslednjoj sekundi doneo je Olimpijakosu titulu prvaka Evrope protiv CSKA iz Moskve, a sada je Atinjane, trojkom uz zvuk sirene, odveo na Fajnal for i na novi okršaj sa "armejcima".

U poslednjem minutu nadmetali su se najiskusniji na terenu Vasilis Spanulis i Huan Karlos Navaro. Prvi je situacije rešavao iz igre, a drugi sa linije za slobodna bacanja.

Bek Barse uspeo je nešto više od pet sekundi pre kraja, na poen prednosti za Olimpijakos, da bukvalno iznudi prekršaj i da ponovo stane na crtu za penale. Prvo slobodno bacanje je, na oduševljenje prepune dvorane "Mira i prijateljstva", promašio. Drugi put je bio precizan...

U tim trenucima sve je mirisalo na produžetak.

Domaćinu je posle tajmauta ostalo vrlo malo vremena za poslednji napad, ali je on izveden perfektno. Možda nije tako bilo planirano, ipak, Printezis je ostao sam na šutu. Opalio je posle 0-5 za tri i ovaj put pogodio! Naravno, kada je bilo najteže, kao on to obično radi.

Bio je to signal da navijači ulete na parket. Serija je pripala Pirejcima - 3:1.

Olimpijakos - Barselona 71:68 (16:17, 13:20, 21:13, 21:18)!

Olimpijakos je opet na Fajnal foru, ovaj put u društvu Fenerbahčea, Reala i CSKA.

Barsa je apsolutno uspela da kontroliše prvi deo igre, što ju je dovelo do "plus osam" na poluvremenu. Loš šut domaćina drastično je popravljen u nastavku meča, a to se odmah odrazilo na rezultat. Brzo su Spanulis i drugovi uhvatili priključak i ne tako retko bili u vođstvu.

Međutim, bolju poziciju za finiš, zauzela je Barsa, ali joj to nije bilo dovoljno da vrati seriju u Blaugranu.

Spanulis je sa 17 poena bio najefikasniji u grčkom timu, Printezis je dao 14, a Vangelis Mancaris 11. Kod gostiju Ante Tomić postigao je 13 poena, uz veliki broj promađenih slobodnih bacanja (3-8).

Anadolu Efes nije imao snage da izbori "majstoricu" u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Real Madrida.

Najtrofejniji klub Evrope boriće se pred svojim navijačima za deveti kontinentalni trofej, s obzriom da je u četvrtom meču pobedio turski klub u Istanbulu i rezultatom 3:1 u seriji obezbedio učešće na Fajnal foru.

Anadolu Efes - Real Madrid 63:76 (21:18, 18:15, 10:18, 14:25)!

Pored Reala nastup na završnom turniru obezbedili su Fenerbahče i CSKA iz Moskve, dok će Olimpijakos večeras imati prvu meč loptu protiv Barselone.

Protivnik Madriđanima u polufinalu biće ekipa Željka Obradovića, Fenerbahče, koja je jedina sa maksimalnih 3:0 protiv aktuelnog šampiona Makabija stigla do plasmana među četiri najbolja kluba na Starom kontinentu.

Uprkos još jednoj odličnoj partiji Nenada Krstića (16 poena, 5-6 za dva 6-6 slobodna bacanja), ekipa Dušana Ivkovića nije imala snage da ponovi rezultat od pre dve večeri i da šansu za plasman na F4 potraži u petoj utakmici u Madridu.

Ubedljivih 13 poena prednosti za Pabla Lasa i njegove pulene ne govori mnogo o utakmici.

Real je razliku napravio u poslednjih nekoliko minuta, kada su košarkaši Efesa brzopleto i bez mnogo rezona završavali napade kako bi uhvatili priključak.

Turci su odlično otvorili meč i celo prvo poluvreme imali prednost, a ona je nakon 20 minuta iznosila šest poena (39:33). Španski reprezentativni kvartet, Fernandez, Rejes, Rodrigez i Ljulj, preuzeo je kontrolu nad utakmicom u drugom poluvremenu što je bilo sasvim dovoljno da Real preokrene i na kraju, ipak, uđe u miran finiš, što nije bio slučaj na prethodna dva meča.

Upravo je Fernandez bio najefikasniji igrač utakmice sa 17 poena, tri manje dao je Serhio Ljulj, a 12 Rodrigez.

Pored Krstića, jedini sa dvocifrenim učinikom u ekipi Efesa bio Met Džening sa 10.

Fajnal for igra se od 15. do 17. maja u Madridu.

Komentari / 0

Ostavite komentar