Позив Црнатку за самит несврстаних у Ирану

Амбасадор Ирана у БиХ Сејед Хосеин Раџаби представио је данас члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу договор између Ирана и шест великих сила, те га обавијестио да је министру иностраних послова БиХ Игору Црнатку упућен позив за Самит несврстаних земаља у Техерану.

Босна и Херцеговина 23.04.2015 | 17:52
Позив Црнатку за самит несврстаних у Ирану

Из Предсједништва БиХ саопштено је да су Изетбеговић и Раџаби разговарали о односима двије земље, те мултилатералним темама.
Раџаби је оцијенио да након успјешно окончаног процеса формирања власти у БиХ може услиједити значајнији ангажман на побољшању економских и политичких односа БиХ и Ирана.

Он је, између осталог, истакао интерес за либералнији визни режим БиХ према грађанима Ирана, образлажући да би на тај начин био олакшан контакт пословних људи, као и долазак туриста.

Изетбеговић је изразио задовољство договором постигнутим између Ирана и земаља шесторке о иранском нуклеарном програму и увјерење да ће се провођењем овог договора побољшати односи у глобалним оквирима.

Он је додао је да такав развој догађаја погодује и могућем унапређењу сарадње БиХ и Ирана.

Изетбеговић је оцијенио је да БиХ, као земља у статусу посматрача, има интерес да присуствује предстојећем Самиту несврстаних.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

стојан

23.04.2015 15:59

А Баја, гдје је Баја у томе, е не мозе то тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

23.04.2015 21:11

Наша браћа несврстани, на све стране разбацани!

ОДГОВОРИТЕ