Звездин јунак Калинић о плановима...

И неколико дана касније борба вечитих за финале АБА лиге и Евролигу је у центру пажње, као и Никола Калинић, Звездин јунак, који ужива у предаху.

Кошарка 24.04.2015 | 13:00
Звездин јунак Калинић о плановима...

- Необично ми је, нисам имао два слободна дана још од јула. Чека нас још корак до циља, хоћемо шампионско прстење на рукама и да прекинемо негативан низ без титуле - истиче Калинић за “Блиц”.

Израсли сте у једног од јунака ове серије?

- Никад нисам бежао од тих улога, надао сам се да би могло да буде тако. Али себично је издвајати некога после успеха екипе. Џенкинс је вукао целу серију, Боби је доказао зашто је МВП Евролиге, Вилијамс и Митровић су били константни, Дангубић и Лазић одлични у одбрани, битно је да увек неко искочи.

Да ли бисте волели да је дерби био у финалу?

- Штета је што није. Сигурно би боље било да су оба тима у Евролиги. Многи нису веровали и мислили су да ће нас Партизан изненадити. Никоме не претимо, али и у Суперлиги очекујем квалитетну серију и мање ствари ван терена, па да пробамо да прекинемо Партизанов низ и у Србији.

Ваш и Митровићев поздрав са играчима Партизана наишао је на огроман одјек. И селектор Ђорђевић је то истакао као нешто најлепше што је видео на дербију.

- Створила се фама без потребе, то је нешто најнормалније, од пионира нас уче да треба пружити руку. Осетили смо потребу. Знамо колико је тешко када се губи, не буде ти ни до чега, а скоро све их знамо из млађих селекција репрезентације.

Примили сте бројне честитке.

- Усијао ми се телефон.Толико их има да још нисам стигао свима одговорим, само то да радим не бих успео ништа друго. Види се колико то значи људима. И дочек који су нам припремили навијачи, заиста имамо невероватну подршку и бар смо им мало вратили.

На Калинића сви другачије гледају од закуцавања преко грчког центра Јаниса Бурусиса на Мундобаскету.

- Пресудно је самопоуздање и на сваком тренингу, сваки пут се трудим да поправим нешто. После успеха са репрезентацијом добио сам велику подршку тренера Радоњића, дао ми је минутажу и већу слободу, а ја му враћам и то за сада не изгледа лоше.

Како је протекла прослава?

- Ништа претерано, чека нас још финална серија и паклен ритам. Окупили смо се и причали о мечу са Партизаном. Размишљао сам о кошарци ових дана као никад у животу. Нисмо могли да спавамо, кад изађемо на улицу или у продавници, сви су само о томе причали.

Звезда у Евролиги са Калинићем или без њега?

- Имам уговор са Црвеном звездом на две плус једну годину. Звездини циљеви су увек трофеји, Евролига и Топ 16, ако не корак више онда бар нека европска победа више.

Колико је тешко играти против бившег НБА играча Саше Павловића?

- Он је изузетан играч, у НБА се не иде случајно, а Павловић је још остао десет сезона. Успели смо тимски да га зауставимо. Стручни штаб је одрадио одличан скаутинг. Знали смо да ће предузимати нерезонске шутеве које погађа на суви квалитет. План је био да испуни квоту поена са што лошијим процентом.

Србију на лето чека Евробаскет?

- Ако ме селектор Ђорђевић позове, увек сам ту. Дајем све од себе како бих заслужио позив и бићу спреман за припреме ако треба, па да на Европском првенству остваримо циљ и пласирамо се на Олимпијске игре у Рију.

Коментари / 0

Оставите коментар