"Блокирани" траже оставку хрватске Владе

Чланови Удружења "Блокирани" протестују на Тргу Светог Марка у Загребу захтијевајући оставку Владе Хрватске јер, како тврде, ништа није урадила да помогне грађанима чији су рачуни блокирани.

Регион 23.04.2015 | 14:00
"Блокирани" траже оставку хрватске Владе

Из овог удружења поручили су да премијер Зоран Милановић наставља обмањивати јавност и занемаривати проблем броја грађана с блокираним рачунима.

"То је, између осталих, један од разлога због којих ћемо протестовати у Загребу, на тргу Светог Марка", навели су раније из Удружења "Блокрани".

Предсједник Удружења Мириам Керватин рекла је да је број грађана, чији су рачуни блокирани, у децембру 2011. године био 25.000, а да је ове године нарастао на 320.000.

Према њеним ријечима, укупан дуг грађана је већи од укупног дуга привреде, што није забиљежено у европској и свјетској пракси.

Координатор Удружења Анте Гуго јуче је најавио да ће, осим оставке Владе, тражити и да се Уставни суд изјасни о својим начелима правде и праведности јер су захтјев за оцјену утавности закона према којем се проводи прислина запљена поднијели прије више од 10 мјесеци, али ништа није ријешено.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар