"Blokirani" traže ostavku hrvatske Vlade

Članovi Udruženja "Blokirani" protestuju na Trgu Svetog Marka u Zagrebu zahtijevajući ostavku Vlade Hrvatske jer, kako tvrde, ništa nije uradila da pomogne građanima čiji su računi blokirani.

Region 23.04.2015 | 14:00
"Blokirani" traže ostavku hrvatske Vlade

Iz ovog udruženja poručili su da premijer Zoran Milanović nastavlja obmanjivati javnost i zanemarivati problem broja građana s blokiranim računima.

"To je, između ostalih, jedan od razloga zbog kojih ćemo protestovati u Zagrebu, na trgu Svetog Marka", naveli su ranije iz Udruženja "Blokrani".

Predsjednik Udruženja Miriam Kervatin rekla je da je broj građana, čiji su računi blokirani, u decembru 2011. godine bio 25.000, a da je ove godine narastao na 320.000.

Prema njenim riječima, ukupan dug građana je veći od ukupnog duga privrede, što nije zabilježeno u evropskoj i svjetskoj praksi.

Koordinator Udruženja Ante Gugo juče je najavio da će, osim ostavke Vlade, tražiti i da se Ustavni sud izjasni o svojim načelima pravde i pravednosti jer su zahtjev za ocjenu utavnosti zakona prema kojem se provodi prislina zapljena podnijeli prije više od 10 mjeseci, ali ništa nije riješeno.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar