Ово је начин да се заувијек ријешите ПМС-а

Замислите како би било лепо да нема више раздражљивости, преједања, болова у стомаку и мучнине! Ево како можете то да постигнете...

Мода и љепота 22.04.2015 | 11:45
Ово је начин да се заувијек ријешите ПМС-а

Раздражљивост, чежња за храном, умор и остали симптоми који претходе менструацији ускоро би могли постати прошлост.

"Пацијенткиња ми се жалила на умор, раздражљивост и главобољу. Крвни налази су показали нормалан ниво хормона, што је типично за ПМС. Нетко би јој можда прописао пилуле, али сам сматрала да постоји бољи начин.", каже др Лара Бриден, која већ 20 година практиује натуропатске третмане.

Рекла је пацијенткињи да престане да једе колаче и пржену храну, као и да узима магнезијум и витамин Б6 као додатак исхрани.

"Већ за месец дана уочила сам промену, а последња менструација ми се догодила потпуно изненада, без симптома.", рекла је пацијенткиња Џули.

Др Бриден истиче да је ПМС јако контроверзан у класичној медицини јер тестови не показују никакве промене, али нова истраживања повезују упалне процесе и ПМС.

"Није проблем у паду или расту нивоа хормона. То је нормално током циклуса. Проблем је у томе како тело реагује на те осцилације. Упални процеси могу да промене рад рецептора за хормоне што води до ПМС-а.", објашњава др Биден.

Избегавајте пржену храну, слаткиша и воћне сокове

Њена исхрана против ПМС-а темељи се управо на избегавању намирницама који подстичу упале попут пржене хране, слатких колача и воћних сокова. И друга храна попут млечних производа или житарица може да изазове упале, али зависи од девојке до девојке, па докторка саветује да се води дневник исхране.

Саветује и да свој јеловник обогатите протуупалном храном попут воћа и поврћа те тамном чоколадом.

Извор: Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар