Ovo je način da se zauvijek riješite PMS-a

Zamislite kako bi bilo lepo da nema više razdražljivosti, prejedanja, bolova u stomaku i mučnine! Evo kako možete to da postignete...

Moda i ljepota 22.04.2015 | 11:45
Ovo je način da se zauvijek riješite PMS-a

Razdražljivost, čežnja za hranom, umor i ostali simptomi koji prethode menstruaciji uskoro bi mogli postati prošlost.

"Pacijentkinja mi se žalila na umor, razdražljivost i glavobolju. Krvni nalazi su pokazali normalan nivo hormona, što je tipično za PMS. Netko bi joj možda propisao pilule, ali sam smatrala da postoji bolji način.", kaže dr Lara Briden, koja već 20 godina praktiuje naturopatske tretmane.

Rekla je pacijentkinji da prestane da jede kolače i prženu hranu, kao i da uzima magnezijum i vitamin B6 kao dodatak ishrani.

"Već za mesec dana uočila sam promenu, a poslednja menstruacija mi se dogodila potpuno iznenada, bez simptoma.", rekla je pacijentkinja Džuli.

Dr Briden ističe da je PMS jako kontroverzan u klasičnoj medicini jer testovi ne pokazuju nikakve promene, ali nova istraživanja povezuju upalne procese i PMS.

"Nije problem u padu ili rastu nivoa hormona. To je normalno tokom ciklusa. Problem je u tome kako telo reaguje na te oscilacije. Upalni procesi mogu da promene rad receptora za hormone što vodi do PMS-a.", objašnjava dr Biden.

Izbegavajte prženu hranu, slatkiša i voćne sokove

Njena ishrana protiv PMS-a temelji se upravo na izbegavanju namirnicama koji podstiču upale poput pržene hrane, slatkih kolača i voćnih sokova. I druga hrana poput mlečnih proizvoda ili žitarica može da izazove upale, ali zavisi od devojke do devojke, pa doktorka savetuje da se vodi dnevnik ishrane.

Savetuje i da svoj jelovnik obogatite protuupalnom hranom poput voća i povrća te tamnom čokoladom.

Izvor: Super žena

Komentari / 0

Ostavite komentar