Кандидати за директора РТС-а на пропитивању

Наследника Александра Тијанића на челу јавног сервиса, Управни одбор РТС бираће на седници заказаној за 5. мај.

Србија 21.04.2015 | 21:58
Кандидати за директора РТС-а на пропитивању

Драган Бујошевић, Александар Црквењаков и осталих девет кандидата за директора Радио-телевизије Србије изложили су током викенда своје програме. Наследника Александра Тијанића на челу јавног сервиса, Управни одбор РТС бираће на седници заказаној за 5. мај.

Свих 11 заинтересованих да управљају јавним сервисом представило је током викенда своје програме будућег рада. Чланови управног одбора половину су "пропитали" у суботу, а остале у недељу. На разговору су, осим Бујошевића и Црквењакова, били и: Александар Аврамовић, Емин Голубовић, Младен Дражетин, Драган Ђукић, Вилибалд Ерић, Драган Караџић, Сандра Кесер, Миољуб Крсмановић и Александар Милутиновић.

- Са свим кандидатима обавили смо разговор у трајању од по 35 минута. Тако је предвиђено правилником, који је рађен по узору на европске. Имали су право да изложе програм у трајању од десет минута, а још 20 смо разговарали о томе што су изложили - каже за "Новости" проф. др Зоран Поповић, председник УО РТС. - Претходно смо пажљиво читали њихове радове и упознали се са њиховим идејама.

Проф. Поповић о фаворитима не жели да говори, нити, каже, чланови УО смеју да се изјашњавају на тај начин док гласање не буде готово. Он објашњава да ће управни одбор гласати на седници 5. маја. А да би неки од кандидата био изабран за новог директора, мораће да добије шест гласова или двотрећинску већину.

О будућем директору може да се гласа у три круга. У другом кругу бира се између два кандидата са највише гласова, а у трећем се чланови УО изјашњавају о само једном. Ако нико не буде изабран ни тада, биће расписан нови конкурс.

Тако се, паралелно са лицитирањем о фаворитима, говори и о томе да су мале шансе да било ко добије овако велику подршку управног одбора.

А лицитира се различито - "кладионичари" највише шанси тренутно дају Црквењакову и Бујошевићу.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 0

Оставите коментар