Руски гас стиже у Европу преко Грчке

Русија гарантује испоруку 47 милијарди кубних метара природног гаса европским потрошачима преко транзитне гасне инфраструктуре која ће се градити у Грчкој, изјавио је данас директор "Гаспрома" Алексеј Милер.

Свијет 21.04.2015 | 21:25
Руски гас стиже у Европу преко Грчке

"Грчка Влада подржава пројекат који укључује изградњу инфраструктуре за транзит гаса од границе са Турском, а који би могао да проведе руско-европски конзорцијум", изјавио је Милер новинарима након разговора са грчким премијером Алексисом Ципрасом.

Милер је рекао да руска страна, односно "Гаспром", гарантује да ће око 47 милијарди метара кубних природног гаса бити транспортовано преко грчке територије.

Он је додао да не сумња да ће конзорцијум успјети да привуче двије милијарде евра потребне за изградњу инфраструктуре.

Директор "Гаспрома" рекао је да ће гасовод бити реализован у складу са европским законима.

Грчки министар енергетике Панагјотис Лафазанис изразио је наду да ће двије земље ускоро потписати споразум о изградњи гасовода.

"Данас није потписан никакав споразум. Русија и Грчка ће ускоро потписати уговор о изградњи гасовода", рекао је Лафазанис послије састанка са Милером.

Лафазанис је истакао да су његови разговори са Милером били конструктивни и нагласио да је Грчка заинтересована за изградњу гасовода јер ће од њега имати много користи.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар