Николић: Војска је стуб и темељ друштва

Предсједник Србије Томислав Николић рекао је да је Војска Србије и ове године доказала да је темељ, стуб и кров друштва, и њен часни дио.

Србија 21.04.2015 | 16:21
Николић: Војска је стуб и темељ друштва

Николић је на пријему поводом Дана Војске честитао свим припадницима Војске празник и подсјетио их да у сваком тренутку морају бити свјесни да је војни систем заснован на хијерархији и субординацији, и да није ланац у којем је свака карика једнака.

"Ако ви у Војсци то схватите, онда не треба нико други да вам даје било какав савјет", рекао је Николић.

Он је нагласио да ће његово предсједниковање бити испуњено поносом што је био врховни командант овакве војске, а да ће бити још поноснији ако војска не буде суочена ни са каквим изазовима који би је натјерали да не само срцем и мудрошћу, већ и храброшћу и оружјем брани земљу.

"На нама је да учинимо све да те употребе не буде, а на вама да се добро припремите и обучите да не може да вас изненади чак и ако тога буде", рекао је Николић.

Он је нагласио да војска има разлога да слави свој дан, ослоњена на претке, на оно што су све српске војске кроз историју чиниле и на оно што је очекује.

Предсједнику Србије начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић уручио је амблеме Војске Србије, а министар одбране Братислав Гашић војну споменицу за учешће на паради "Корак побједника", организованој прошле године на Дан ослобођања Београда у Другом свјетском рату.

извор: СРНА

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

зеко

21.04.2015 16:36

Војска је глупост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко из масе

21.04.2015 18:58

У којем вијеку овај зиви хало, болан све европске дрзаве смањују војске јер војска коста, а ницему не слузи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

21.04.2015 20:07

Гдје то Николић види војску у Србији. Вјероватно мисли на ловачко удружење. Тадић и Шутановац су развалили војску да је ни сајџија не може саставити.

ОДГОВОРИТЕ