Nikolić: Vojska je stub i temelj društva

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je Vojska Srbije i ove godine dokazala da je temelj, stub i krov društva, i njen časni dio.

Srbija 21.04.2015 | 16:21
Nikolić: Vojska je stub i temelj društva

Nikolić je na prijemu povodom Dana Vojske čestitao svim pripadnicima Vojske praznik i podsjetio ih da u svakom trenutku moraju biti svjesni da je vojni sistem zasnovan na hijerarhiji i subordinaciji, i da nije lanac u kojem je svaka karika jednaka.

"Ako vi u Vojsci to shvatite, onda ne treba niko drugi da vam daje bilo kakav savjet", rekao je Nikolić.

On je naglasio da će njegovo predsjednikovanje biti ispunjeno ponosom što je bio vrhovni komandant ovakve vojske, a da će biti još ponosniji ako vojska ne bude suočena ni sa kakvim izazovima koji bi je natjerali da ne samo srcem i mudrošću, već i hrabrošću i oružjem brani zemlju.

"Na nama je da učinimo sve da te upotrebe ne bude, a na vama da se dobro pripremite i obučite da ne može da vas iznenadi čak i ako toga bude", rekao je Nikolić.

On je naglasio da vojska ima razloga da slavi svoj dan, oslonjena na pretke, na ono što su sve srpske vojske kroz istoriju činile i na ono što je očekuje.

Predsjedniku Srbije načelnik Generalštaba Vojske Srbije LJubiša Diković uručio je ambleme Vojske Srbije, a ministar odbrane Bratislav Gašić vojnu spomenicu za učešće na paradi "Korak pobjednika", organizovanoj prošle godine na Dan oslobođanja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

izvor: SRNA

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zeko

21.04.2015 16:36

Vojska je glupost.

ODGOVORITE
Name

neko iz mase

21.04.2015 18:58

U kojem vijeku ovaj zivi halo, bolan sve evropske drzave smanjuju vojske jer vojska kosta, a nicemu ne sluzi.

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

21.04.2015 20:07

Gdje to Nikolić vidi vojsku u Srbiji. Vjerovatno misli na lovačko udruženje. Tadić i Šutanovac su razvalili vojsku da je ni sajdžija ne može sastaviti.

ODGOVORITE