''Ђенкиних'' 79 пута хвала Радоњићу!

"Било би му лакше да ми је окренуо леђа", рекао је о тренеру црвено-белих стрелац Звездиних 79 поена у полуфиналној серији.

Кошарка 21.04.2015 | 09:20
''Ђенкиних'' 79 пута хвала Радоњићу!

У првој утакмици серије убацио је 19 поена, у другој такође 19, у трећој 22, а у четвртој такође 19.

Као у цитату "Ђенка, вратио си се", из филма "Маратонци трче почасни круг", према којем је и добио надимак, Чарлс Џенкинс вратио се својим најбољим играма у најважнијим утакмицама.

Американац је ове сезоне прошао дугачак и на моменте јако трновит пут. У првом делу се дуго "тражио", да би зимус опет почео да погађа и улази у форму, која га је учинила једним од најважнијих играча Звезде у "мечевима сезоне".

У четири утакмице серије са Партизаном просечно је убацивао 19,7 поена. Тројке је шутирао 8/16, за два 20/33, погађавши по правилу своје омиљене шутеве са спољних позиција.

Набрајајући учинке саиграча, плејмејкер Звезде Маркус Вилијамс констатовао је да је Чарлс имао феноменалну серију. Бек црвено-белих није желео да прихвата похвале за велики успех.

"Све заслуге припадају стручном штабу. Било би себично да стојим овде пред вама и говорим како сам играо. Када се вратим у прву фазу Евролиге, сетим се да сам играо катастрофално. Нисам био оно што су људи очекивали да будем. Тренер ми је веровао и подржао ме у тешким моментима", освртом је почео Џенкинс разговор за новинарима после меча.

Туробни почетак сезоне Американца покренуо је у првом делу и спекулације да би "Ђенка" могао да напусти Звезду. Примера ради, нагађано је да би могао и да оде у Будућност, а да уместо њега међу црвено-беле стигне Џеј Ар Рејнолдс.

Међутим, Дејан Радоњић веровао је у њега, као и у цео тим који је саставио прошлог лета. Понављао је да ће постојећа екипа бити у стању да оствари примарне циљеве и био у праву.

"Само ми је поверење тренера било важно. И њему би било лакше да ми је окренуо леђа, али ме је пустио да се изборим са својим проблемима, као и саиграчи. Веровали су ми, веровали и веровали да ће добре ствари да се догоде. Тренутак за то није могао да буде бољи".

Збирних 79 поена Чарлса Џенкинса у серији против Партизана конкретно показују његов нападачки допринос. Са друге стране, он истиче да не може баш све да се види у статистици.

"Било је момака који су радили на паркету ствари које се не виде на папиру. Калина је играо сјајну одбрану, Данге је вршио невероватан притисак на лопту, Јовић је исто успевао током целе серије... То су момци чији учинак не видите у извештајима, али колективно све то јако значи", објаснио је, показујући по свлачионици око себе.

Априлска серија "вечитих" носила је са собом такмичарски значај какав неколико година није био присутан у окршајима Звезде и Партизана. Два тима одиграла су четири утакмице у шест дана и оставили на терену сву снагу.

"И једни и други знали смо колики је улог. Они су урадили одличан посао, удвајали су нашег најбољег играча Бобија Марјановића и зато су други играчи морали да искоче и преузму одговорност".

Кратко је застао, па без додатних питања подвукао:

"Али, ја нећу бити тај који ће стајати овде и сам прихватати похвале. Још једном ћу поновити да је све била заслуга целе екипе".

Коментари / 0

Оставите коментар