''Đenkinih'' 79 puta hvala Radonjiću!

"Bilo bi mu lakše da mi je okrenuo leđa", rekao je o treneru crveno-belih strelac Zvezdinih 79 poena u polufinalnoj seriji.

Košarka 21.04.2015 | 09:20
''Đenkinih'' 79 puta hvala Radonjiću!

U prvoj utakmici serije ubacio je 19 poena, u drugoj takođe 19, u trećoj 22, a u četvrtoj takođe 19.

Kao u citatu "Đenka, vratio si se", iz filma "Maratonci trče počasni krug", prema kojem je i dobio nadimak, Čarls Dženkins vratio se svojim najboljim igrama u najvažnijim utakmicama.

Amerikanac je ove sezone prošao dugačak i na momente jako trnovit put. U prvom delu se dugo "tražio", da bi zimus opet počeo da pogađa i ulazi u formu, koja ga je učinila jednim od najvažnijih igrača Zvezde u "mečevima sezone".

U četiri utakmice serije sa Partizanom prosečno je ubacivao 19,7 poena. Trojke je šutirao 8/16, za dva 20/33, pogađavši po pravilu svoje omiljene šuteve sa spoljnih pozicija.

Nabrajajući učinke saigrača, plejmejker Zvezde Markus Vilijams konstatovao je da je Čarls imao fenomenalnu seriju. Bek crveno-belih nije želeo da prihvata pohvale za veliki uspeh.

"Sve zasluge pripadaju stručnom štabu. Bilo bi sebično da stojim ovde pred vama i govorim kako sam igrao. Kada se vratim u prvu fazu Evrolige, setim se da sam igrao katastrofalno. Nisam bio ono što su ljudi očekivali da budem. Trener mi je verovao i podržao me u teškim momentima", osvrtom je počeo Dženkins razgovor za novinarima posle meča.

Turobni početak sezone Amerikanca pokrenuo je u prvom delu i spekulacije da bi "Đenka" mogao da napusti Zvezdu. Primera radi, nagađano je da bi mogao i da ode u Budućnost, a da umesto njega među crveno-bele stigne Džej Ar Rejnolds.

Međutim, Dejan Radonjić verovao je u njega, kao i u ceo tim koji je sastavio prošlog leta. Ponavljao je da će postojeća ekipa biti u stanju da ostvari primarne ciljeve i bio u pravu.

"Samo mi je poverenje trenera bilo važno. I njemu bi bilo lakše da mi je okrenuo leđa, ali me je pustio da se izborim sa svojim problemima, kao i saigrači. Verovali su mi, verovali i verovali da će dobre stvari da se dogode. Trenutak za to nije mogao da bude bolji".

Zbirnih 79 poena Čarlsa Dženkinsa u seriji protiv Partizana konkretno pokazuju njegov napadački doprinos. Sa druge strane, on ističe da ne može baš sve da se vidi u statistici.

"Bilo je momaka koji su radili na parketu stvari koje se ne vide na papiru. Kalina je igrao sjajnu odbranu, Dange je vršio neverovatan pritisak na loptu, Jović je isto uspevao tokom cele serije... To su momci čiji učinak ne vidite u izveštajima, ali kolektivno sve to jako znači", objasnio je, pokazujući po svlačionici oko sebe.

Aprilska serija "večitih" nosila je sa sobom takmičarski značaj kakav nekoliko godina nije bio prisutan u okršajima Zvezde i Partizana. Dva tima odigrala su četiri utakmice u šest dana i ostavili na terenu svu snagu.

"I jedni i drugi znali smo koliki je ulog. Oni su uradili odličan posao, udvajali su našeg najboljeg igrača Bobija Marjanovića i zato su drugi igrači morali da iskoče i preuzmu odgovornost".

Kratko je zastao, pa bez dodatnih pitanja podvukao:

"Ali, ja neću biti taj koji će stajati ovde i sam prihvatati pohvale. Još jednom ću ponoviti da je sve bila zasluga cele ekipe".

Komentari / 0

Ostavite komentar