АБА: Партизан - Црвена Звезда, реакције играча

Кошаркаш Партизана Милан Мачван разочаран је због пораза од Црвене звезде и поручио да преузима одгворност за елиминацију у полуфиналу АБА лиге. Капитен Црвене звезде Лука Митровић пресрећан је због пласмана у финале АБА лиге, али жали што и Партизан не може у Евролигу. Један од најзаслужнијих за победу Црвене звезде над Партизаном, Никола Калинић, срећан је што је коначно прекинута доминација ривала.

Кошарка 20.04.2015 | 19:00
АБА: Партизан - Црвена Звезда, реакције играча

"Не желим много да причам какве су судије имале третман према мени, мора да се зна ко какав рејтинг има у лиги, циркус лиги, да кажем. Недопустиво је да шутнем само једно слободно бацање. Није у реду да неки медији каче видео клипове наше одбране над Марјановићем. Нико није поставио снимак како Блажич песницом спречава контру. Ови момци то нису заслужили", рекао је Мачван.

Крилни кошаркас изјавио је да његов тим последња два меча у серији није одиграо на нивоу.

"Одиграли смо последње две утакмице лоше, а као један од искуснијих преузимам одговорност на себе. Било је тешко, одиграли смо четири утакмице за шест дана, имали смо шансе, али их нисмо искористили. Звезди желим све најбоље у финалу", навео је Мачван.

Американац Џош Акојон рекао је да му је тешко пао пораз од Црвене звезде.

"Имамо најбољи навијаче на свету и зато нам пораз пада још теже. Било је тешко, а повреда рамена ме је онемогућила да још боље шутирам", закључио је Акојон.

Црвено-бели су победом 81:73 славили 3-1 у полуфиналној серији регионалног такмичења, па те тако изборили нови наступ у ЕЛ.

"Жао ми је искрено што ово није било финале, што и једна и друга екипа нису избориле учешће у Евролигу. Наравно да се не задовољавамо овим, идемо даље", рекао је Митровић.

Звезда ће у финалу АБА лиге играти са бољим из окршаја између Будућности и Цедевите, који ће у среду у "мајсторици" одлучили другог учесника Евролиге из регионалног такмичења.

"Коначно смо прекинули низ Партизана, који је годинама био бољи у дуелима са Звездом. Много нам значи. Одиграли смо зрело, желели бољу одбрану него синоћ и успели. Честитке играчима Партизана, на фантастичној серији, било је уживање играти", рекао је Калинић.

Црвено-бели иза себе имају четири тешке утакмице у мање од седам дана, што би могло да из ослаби пред финални дуел.

"Утакмица је изискивала пре свега много психичког стреса, али и физичког. Две овакве утакмице у два дана су практично нехумане. Требало је то све издржати. Наравно да постоји опасност да нас истроши за финале, имамо доста младих играча који ће теже да се носе с тим, али имамо времена да нас стручни штаб приреми. За ово смо играли целе године, ово нам је циљ", додао је крилни играч Звезде.

Потенцијални ривали Звезде у финалу су загребачка Цедевита и подгоричка Будућност, који ће у среду играти "мајсторицу" у Морачи.

"Кога више желим? Морам да питам тренера", нашалио се Калинић, "Свеједно нам је. Били смо први целе сезоне. Фаворити смо, имамо предност домаћег терен. Небитно је с ким играмо, идемо на победу. Једва чекамо финале".

Калинић и капитен Лука Митровић су последњи изашли са паркета Пионира, иако је летело свашта са трибина, остали су да се поздраве са играчима Партизана.

"Покушали смо тај спортски део да одрадимо како ваља. Лепо је бити победник, али треба знати и изгубити и победити. Њима свака част, сјајно су играли момци, борили се добро, били су фер на ове четири утакмице. То је најнормалнија ставар на свету. Све је најчистије, немам ниста лично ни против кога, све те чарке и провокације су део спорта. Мислим да је тако код свих. Све остаје иза нас", закључио је Калинић.

Кошаркаш Црвене звезде Маркус Вилијамс истакао је после пласмана у финале АБА лиге и новог учесћа у Евролиги да је поносан на екипу.

"Не могу да опишем колико сам поносан. Радили смо напорно од почетка сезоне, а ако желиш да освојиш трофеј и играш у Евролиги мораш да даш све од себе. Чарлс Џенкинс је урадио велики посао, недостајао је учинак Марјановића, али није му било лако", рекао је Вилијамс.

Центар Бобан Марјановић да су утакмице против Партизана у полуфиналној серији плеј-офа биле празник кошарке.

"Дали смо последње атоме снаге, обе екипе су приредиле љубитељима кошарке спектакл. Било је веома тешко, а најважније је што је све прошло без инцидената. Момци из Партизана били су фер и коректни", рекао је најбољи центар Европе.

Бек Стефан Јовић рекао је да је следећи корак освајање прстена Јадранске лиге.

"Нећемо се задовољити самим уласком у финале и даћемо све од себе да прузимо партије које би нам донеле трофеј. Морамо да наставимо да верујемо у себе, напредујемо у одбрани и будемо паметни и нападу", закључио је плејмејкер црвено-белих.

Капитен Партизана Драган Милосављевић изјавио су црно-бели доживели тежак пораз од Звезде, али да екипа мора да се опорави јер је сваки трофеј јако важан.

"Захвалио бих се навијачима на подршци, како на овом мечу, тако и целе сезоне. У све три изгубљене утакмице имали смо прикључак, али нисмо успели да преокренемо. Нажалост, изгубили смо.“

Милосављевић је честитао Звезди на победи и истакао да сви морају издржати ову ситуацију због борбе за шампионски трофеј.

"Била је јако тешка и исцрпљујућа серија, нисмо успели и честитао бих Звезди на пролазу у финале Јадранске лиге. Морамо да издржимо ову ситуацију, пораз јесте тежак, али опоравићемо се. Сваки трофеј је важан", навео је капитен Партизана.

Кошаркаш Црвене звезде Телеком Стефан Јовић истакао да је срећан што је део екипе која је исписала историју.

"Малопре сам сазнао да Звезда 21 годину (у плеј-оф серији) није добила Партизан и да толико жељно исчекујемо да се нешто промени. Јако ми је драго што сам са овом екипом успео да испишем нову страницу историје Звезде", казао је Јовић.

Он је навео да је атмосфера у Пиониру на утакмицама у којима је Партизан био домаћин била сјајна.

"Али, та публика не може да игра уместо Партизана, тако да смо знали да ако играмо као целе сезоне и ако играмо агресивно да имамо шта да тражимо у оба меча. Срећа наша па смо решили серију пред њиховим навијачима", рекао је Јовић.

Центар Звезде Бобан Марјановић је рекао да би волео да се црвено-бели у финалу састану са Цедевитом.

"Било је тешко играти. Лако нас је оптуживати, али на терену је тешко. И ми и они смо одиграли сјајан меч. Све је прошло сјајно, сви су били фер и коректни. Извукли смо последњи атом снаге и супер је што смо победили... Следи финале, чекамо противника. Ја бих више волео Цедевиту", казао је Марјановић.

Коментари / 0

Оставите коментар