ABA: Partizan - Crvena Zvezda, reakcije igrača

Košarkaš Partizana Milan Mačvan razočaran je zbog poraza od Crvene zvezde i poručio da preuzima odgvornost za eliminaciju u polufinalu ABA lige. Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović presrećan je zbog plasmana u finale ABA lige, ali žali što i Partizan ne može u Evroligu. Jedan od najzaslužnijih za pobedu Crvene zvezde nad Partizanom, Nikola Kalinić, srećan je što je konačno prekinuta dominacija rivala.

Košarka 20.04.2015 | 19:00
ABA: Partizan - Crvena Zvezda, reakcije igrača

"Ne želim mnogo da pričam kakve su sudije imale tretman prema meni, mora da se zna ko kakav rejting ima u ligi, cirkus ligi, da kažem. Nedopustivo je da šutnem samo jedno slobodno bacanje. Nije u redu da neki mediji kače video klipove naše odbrane nad Marjanovićem. Niko nije postavio snimak kako Blažič pesnicom sprečava kontru. Ovi momci to nisu zaslužili", rekao je Mačvan.

Krilni košarkas izjavio je da njegov tim poslednja dva meča u seriji nije odigrao na nivou.

"Odigrali smo poslednje dve utakmice loše, a kao jedan od iskusnijih preuzimam odgovornost na sebe. Bilo je teško, odigrali smo četiri utakmice za šest dana, imali smo šanse, ali ih nismo iskoristili. Zvezdi želim sve najbolje u finalu", naveo je Mačvan.

Amerikanac Džoš Akojon rekao je da mu je teško pao poraz od Crvene zvezde.

"Imamo najbolji navijače na svetu i zato nam poraz pada još teže. Bilo je teško, a povreda ramena me je onemogućila da još bolje šutiram", zaključio je Akojon.

Crveno-beli su pobedom 81:73 slavili 3-1 u polufinalnoj seriji regionalnog takmičenja, pa te tako izborili novi nastup u EL.

"Žao mi je iskreno što ovo nije bilo finale, što i jedna i druga ekipa nisu izborile učešće u Evroligu. Naravno da se ne zadovoljavamo ovim, idemo dalje", rekao je Mitrović.

Zvezda će u finalu ABA lige igrati sa boljim iz okršaja između Budućnosti i Cedevite, koji će u sredu u "majstorici" odlučili drugog učesnika Evrolige iz regionalnog takmičenja.

"Konačno smo prekinuli niz Partizana, koji je godinama bio bolji u duelima sa Zvezdom. Mnogo nam znači. Odigrali smo zrelo, želeli bolju odbranu nego sinoć i uspeli. Čestitke igračima Partizana, na fantastičnoj seriji, bilo je uživanje igrati", rekao je Kalinić.

Crveno-beli iza sebe imaju četiri teške utakmice u manje od sedam dana, što bi moglo da iz oslabi pred finalni duel.

"Utakmica je iziskivala pre svega mnogo psihičkog stresa, ali i fizičkog. Dve ovakve utakmice u dva dana su praktično nehumane. Trebalo je to sve izdržati. Naravno da postoji opasnost da nas istroši za finale, imamo dosta mladih igrača koji će teže da se nose s tim, ali imamo vremena da nas stručni štab priremi. Za ovo smo igrali cele godine, ovo nam je cilj", dodao je krilni igrač Zvezde.

Potencijalni rivali Zvezde u finalu su zagrebačka Cedevita i podgorička Budućnost, koji će u sredu igrati "majstoricu" u Morači.

"Koga više želim? Moram da pitam trenera", našalio se Kalinić, "Svejedno nam je. Bili smo prvi cele sezone. Favoriti smo, imamo prednost domaćeg teren. Nebitno je s kim igramo, idemo na pobedu. Jedva čekamo finale".

Kalinić i kapiten Luka Mitrović su poslednji izašli sa parketa Pionira, iako je letelo svašta sa tribina, ostali su da se pozdrave sa igračima Partizana.

"Pokušali smo taj sportski deo da odradimo kako valja. Lepo je biti pobednik, ali treba znati i izgubiti i pobediti. Njima svaka čast, sjajno su igrali momci, borili se dobro, bili su fer na ove četiri utakmice. To je najnormalnija stavar na svetu. Sve je najčistije, nemam nista lično ni protiv koga, sve te čarke i provokacije su deo sporta. Mislim da je tako kod svih. Sve ostaje iza nas", zaključio je Kalinić.

Košarkaš Crvene zvezde Markus Vilijams istakao je posle plasmana u finale ABA lige i novog učesća u Evroligi da je ponosan na ekipu.

"Ne mogu da opišem koliko sam ponosan. Radili smo naporno od početka sezone, a ako želiš da osvojiš trofej i igraš u Evroligi moraš da daš sve od sebe. Čarls Dženkins je uradio veliki posao, nedostajao je učinak Marjanovića, ali nije mu bilo lako", rekao je Vilijams.

Centar Boban Marjanović da su utakmice protiv Partizana u polufinalnoj seriji plej-ofa bile praznik košarke.

"Dali smo poslednje atome snage, obe ekipe su priredile ljubiteljima košarke spektakl. Bilo je veoma teško, a najvažnije je što je sve prošlo bez incidenata. Momci iz Partizana bili su fer i korektni", rekao je najbolji centar Evrope.

Bek Stefan Jović rekao je da je sledeći korak osvajanje prstena Jadranske lige.

"Nećemo se zadovoljiti samim ulaskom u finale i daćemo sve od sebe da pruzimo partije koje bi nam donele trofej. Moramo da nastavimo da verujemo u sebe, napredujemo u odbrani i budemo pametni i napadu", zaključio je plejmejker crveno-belih.

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević izjavio su crno-beli doživeli težak poraz od Zvezde, ali da ekipa mora da se oporavi jer je svaki trofej jako važan.

"Zahvalio bih se navijačima na podršci, kako na ovom meču, tako i cele sezone. U sve tri izgubljene utakmice imali smo priključak, ali nismo uspeli da preokrenemo. Nažalost, izgubili smo.“

Milosavljević je čestitao Zvezdi na pobedi i istakao da svi moraju izdržati ovu situaciju zbog borbe za šampionski trofej.

"Bila je jako teška i iscrpljujuća serija, nismo uspeli i čestitao bih Zvezdi na prolazu u finale Jadranske lige. Moramo da izdržimo ovu situaciju, poraz jeste težak, ali oporavićemo se. Svaki trofej je važan", naveo je kapiten Partizana.

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Stefan Jović istakao da je srećan što je deo ekipe koja je ispisala istoriju.

"Malopre sam saznao da Zvezda 21 godinu (u plej-of seriji) nije dobila Partizan i da toliko željno isčekujemo da se nešto promeni. Jako mi je drago što sam sa ovom ekipom uspeo da ispišem novu stranicu istorije Zvezde", kazao je Jović.

On je naveo da je atmosfera u Pioniru na utakmicama u kojima je Partizan bio domaćin bila sjajna.

"Ali, ta publika ne može da igra umesto Partizana, tako da smo znali da ako igramo kao cele sezone i ako igramo agresivno da imamo šta da tražimo u oba meča. Sreća naša pa smo rešili seriju pred njihovim navijačima", rekao je Jović.

Centar Zvezde Boban Marjanović je rekao da bi voleo da se crveno-beli u finalu sastanu sa Cedevitom.

"Bilo je teško igrati. Lako nas je optuživati, ali na terenu je teško. I mi i oni smo odigrali sjajan meč. Sve je prošlo sjajno, svi su bili fer i korektni. Izvukli smo poslednji atom snage i super je što smo pobedili... Sledi finale, čekamo protivnika. Ja bih više voleo Cedevitu", kazao je Marjanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar