АБА: Партизан - Црвена Звезда, реакције тренера

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић сматра да је искуство играња у Евролиги било веома корисно да се поново избори одлазак у елитно такмичење, у чему су црвено-бели успели победивши Партизан са 81:73 за 3-1 у полуфиналној серији АБА лиге. Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић истакао је после утакмице да му се човек, за кога се утврдило да је навијач Звезде, са којим се обрачунао код свлачионица издерао на уво, те да су црно-бели већ опомињали вечитог ривала да не би требало да уводе људе са екипом.

Кошарка 20.04.2015 | 18:20
АБА: Партизан - Црвена Звезда, реакције тренера

"Честитам свима у клубу, и навијачима. Знали смо да ће бити тежак меч, од старта су успели да направе предност. Деловало је да ће тешко бити, тројке су вратиле неизвесност, а градили смо предност полако. Бринули смо о дефанзиви, важној да се добије Партизан. Они су показали карактер, до краја су се борили. Тешко је играти четири меча у шест дана, и то вечити дерби, против највећег ривала", рекао је Радоњић.

"Оптерећење је било што није у потпуности искоришћено прво место, па је изгубљена предност домаћег терена. Желимо трофеј АБА лиге, а затим да узмемо и домаће првенство. Партизан је кренуо у сезону са доста проблема, успели су да направе екипу која је их довела до овог резултата и пласмана у полуфинале. Сјајан тим, добар колектив, радиће све да се нађу поново на позицији где су били годинама", рекао је Радоњић, који је посебно похвалио Чарлса Џенкинса, и напоменуо колико је искуство у Евролиги допринело успеху.

"То је донело искорак у квалитету, као последица тога, на овај начин смо дошли до Евролиге. Све смо успели адекватно да решимо и поново је изборимо", закључио је тренер Звезде.

"Машина лажи, Телеграф, Б92, Блиц, одмах пишу како сам напао Мирка Павловића, а нисам га ни видео. Ходници треба да буду обезбеђени од било кога ко није службено лице. И дан раније Звезда је довела неколико вођа навијача, да ли немају поверење у Жандармеију и спровели у ходник и свлачионицу. Утакмица се завршила, ја сам сачекао да прођу играчи Звезде, видео реакције публике и кренуо у свлачионицу кроз тунел. Човек је ушао у тунел и раздрао ми се на уво "ала ка***".
Дошло је до гужве и размене удараца, тог човека, кажу да је један од вођа, мада је Шилобад скренуо пажњу Ристовићу да не треба да уводе те људе заједно са екипом. Жандармерија је саслушала тог дечка, знају како се тачно зове, не знам у чему је проблем да се саопшти то име. То је манифестација силе која је у склопу многих других", рекао је Вујошевић.

Стратег црно-белих је навео да се у серији препознаје разлика између Партизана и Звезде.

"Екипа коју водим играла крајње поштено и дала максимум. Тим има лимите, против противника који има квалитет и дужину клупе као Звезда, ти лимити се у серији виде. Честитам Звезди на пласману у финале. Хтео бих да се захвалим држави на великој помоћи коју је партизан имао у свим сегментима", нагласио је Вујошевић.

Вујошевић се поново осврнуо на суђење у трећем мечу у серији.

"Са сарадницима сам још једном гледао трећу утакмицу која је била пресудна у серији. Потвдрило се скандалозно суђење, Јавор био укључен са Белошевићем и Радовићем у такав критеријум и директно су одлучили ту утакмицу која је решила серија.
Захваљујем се публици на огромној подршци и надам се да ће бити присутна наредне сезоне. Свако зло има свој крај, што кажу у Црној Гори кажу: и ово ће се једном лане звати...", закључио је Вујошевић.

А, онда је прокоментарисао дељење правде и на, испоставиће се, последњем мечу у окршају вечитих у полуфиналу плеј-офа.

"Није одлучило вечерас победника, увек гледам контекст и где смо били оштећени. Не можемо да будемо задовољни генерално, али вечерас нису имале намеру да одлучују утакмицу. Мислим да на Вилијамсу није био фаул за три поена, Милосављевићу није била четврта, али нисам видео тенденцију, било је грешака", навео је Вујошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар