ABA: Partizan - Crvena Zvezda, reakcije trenera

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić smatra da je iskustvo igranja u Evroligi bilo veoma korisno da se ponovo izbori odlazak u elitno takmičenje, u čemu su crveno-beli uspeli pobedivši Partizan sa 81:73 za 3-1 u polufinalnoj seriji ABA lige. Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević istakao je posle utakmice da mu se čovek, za koga se utvrdilo da je navijač Zvezde, sa kojim se obračunao kod svlačionica izderao na uvo, te da su crno-beli već opominjali večitog rivala da ne bi trebalo da uvode ljude sa ekipom.

Košarka 20.04.2015 | 18:20
ABA: Partizan - Crvena Zvezda, reakcije trenera

"Čestitam svima u klubu, i navijačima. Znali smo da će biti težak meč, od starta su uspeli da naprave prednost. Delovalo je da će teško biti, trojke su vratile neizvesnost, a gradili smo prednost polako. Brinuli smo o defanzivi, važnoj da se dobije Partizan. Oni su pokazali karakter, do kraja su se borili. Teško je igrati četiri meča u šest dana, i to večiti derbi, protiv najvećeg rivala", rekao je Radonjić.

"Opterećenje je bilo što nije u potpunosti iskorišćeno prvo mesto, pa je izgubljena prednost domaćeg terena. Želimo trofej ABA lige, a zatim da uzmemo i domaće prvenstvo. Partizan je krenuo u sezonu sa dosta problema, uspeli su da naprave ekipu koja je ih dovela do ovog rezultata i plasmana u polufinale. Sjajan tim, dobar kolektiv, radiće sve da se nađu ponovo na poziciji gde su bili godinama", rekao je Radonjić, koji je posebno pohvalio Čarlsa Dženkinsa, i napomenuo koliko je iskustvo u Evroligi doprinelo uspehu.

"To je donelo iskorak u kvalitetu, kao posledica toga, na ovaj način smo došli do Evrolige. Sve smo uspeli adekvatno da rešimo i ponovo je izborimo", zaključio je trener Zvezde.

"Mašina laži, Telegraf, B92, Blic, odmah pišu kako sam napao Mirka Pavlovića, a nisam ga ni video. Hodnici treba da budu obezbeđeni od bilo koga ko nije službeno lice. I dan ranije Zvezda je dovela nekoliko vođa navijača, da li nemaju poverenje u Žandarmeiju i sproveli u hodnik i svlačionicu. Utakmica se završila, ja sam sačekao da prođu igrači Zvezde, video reakcije publike i krenuo u svlačionicu kroz tunel. Čovek je ušao u tunel i razdrao mi se na uvo "ala ka***".
Došlo je do gužve i razmene udaraca, tog čoveka, kažu da je jedan od vođa, mada je Šilobad skrenuo pažnju Ristoviću da ne treba da uvode te ljude zajedno sa ekipom. Žandarmerija je saslušala tog dečka, znaju kako se tačno zove, ne znam u čemu je problem da se saopšti to ime. To je manifestacija sile koja je u sklopu mnogih drugih", rekao je Vujošević.

Strateg crno-belih je naveo da se u seriji prepoznaje razlika između Partizana i Zvezde.

"Ekipa koju vodim igrala krajnje pošteno i dala maksimum. Tim ima limite, protiv protivnika koji ima kvalitet i dužinu klupe kao Zvezda, ti limiti se u seriji vide. Čestitam Zvezdi na plasmanu u finale. Hteo bih da se zahvalim državi na velikoj pomoći koju je partizan imao u svim segmentima", naglasio je Vujošević.

Vujošević se ponovo osvrnuo na suđenje u trećem meču u seriji.

"Sa saradnicima sam još jednom gledao treću utakmicu koja je bila presudna u seriji. Potvdrilo se skandalozno suđenje, Javor bio uključen sa Beloševićem i Radovićem u takav kriterijum i direktno su odlučili tu utakmicu koja je rešila serija.
Zahvaljujem se publici na ogromnoj podršci i nadam se da će biti prisutna naredne sezone. Svako zlo ima svoj kraj, što kažu u Crnoj Gori kažu: i ovo će se jednom lane zvati...", zaključio je Vujošević.

A, onda je prokomentarisao deljenje pravde i na, ispostaviće se, poslednjem meču u okršaju večitih u polufinalu plej-ofa.

"Nije odlučilo večeras pobednika, uvek gledam kontekst i gde smo bili oštećeni. Ne možemo da budemo zadovoljni generalno, ali večeras nisu imale nameru da odlučuju utakmicu. Mislim da na Vilijamsu nije bio faul za tri poena, Milosavljeviću nije bila četvrta, ali nisam video tendenciju, bilo je grešaka", naveo je Vujošević.

Komentari / 0

Ostavite komentar