ЈСЛ: Партизан на дерби са +5!

Фудбалери Партизана остварили су победу у 23. колу Јелен Суперлиге против Младости из Лучана са 3:0, па су тако пред дуел са Црвеном звездом поново отишли на "+5" од вечитог ривала.

Фудбал 20.04.2015 | 16:00
ЈСЛ: Партизан на дерби са +5!

Ниједног тренутка се није доводила у питање победа Партизана који је више него доминирао у првом полувремену, а онда је у другом вршио опсаду половине противника који је током целог сусрета имао један шут у оквир гола.

Црно-бели су у првих десет минута успели да упуте само један шут који није натерао Крзнарића да реагује пошто је ишао ван оквира гола, а игра је била прилично коректна сходно томе да је направљен само један фаул, и то од стране Младости.

У 12. минуту Партизан је успео већ да поведе. После једне убачене лопте са леве стране, дефанзивци гостију из Лучана су у неколико наврата покушали да отклоне опасност, али то им није пошло за руком сходно томе да је Саша Марковић опалио са 25 метара и погодио доњи десни угао за 1:0.

Само седам минута касније Бандаловски је пробио по десној страни, а онда упутио центаршут на другу стативу где се нашао капитен Саша Илић који је ухватио волеј, док се лопта од голмана Младости одбила директно на главу Ивана Шапоњића који није имао проблема да је спроведе у мрежу.

Наставила се тотална офанзива црно-белих, па је после корнера Дарко Брашанац главом погодио пречку, а онда је и Андрија Живковић имао прилику, тако да само чудо је спасило госте да не губе већ са 3:0.

До 37. минута било је јасно колики је јаз између две екипе пошто је Партизан имао 16 удараца на гол, а чак 10 у оквир, док Младост ниједном није имала прилику да упути ударац. Голман екипе из Лучана Крзнарић је дошао до осам одбрана до полувремена.

Наставиле су да се ређају прилике за црно-беле, а у 58. минуту Никола Нинковић се лепо наместио на левој страни и из транзиције подигао главу, упутио центаршут на осам метара где је сјајно утрчао пре чувара Андрија Живковић и погодио за 3:0.

Партизан није имао проблема да задржи предност против Младости која је сигурно имала амбиција, али голман црно-белих Живко Живковић само је једном морао да реагује озбиљније на утакмици, и то тек у надокнади утакмице када је ухватио лопту у руке после слободног ударца.

Ово је одлична припрема пред "вечити" дерби са Црвеном звездом који се игра већ у наредном колу, а залиха од пет бодова у односу на другопласиране црвено-беле свакако је у исто време и вишак самопоуздања за изабранике Зорана Милинковића.

Тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић задовољан је увертиром за вечити дерби, пошто су црно-бели са 3:0 победили Младост из Лучана у Хумској.

Задовољан сам утакмицом, доминирали смо, голови су постигнути из лепих акција. Дошли смо до нова три бода, па сада мирно чекамо дерби. Мало смо ризиковали, нису играли Стефан Бабовић, Никола Дринчић, Владимир Волков, који су оптерећени картонима. Најважније је да смо одиграли добро, честитам играчима на учинку, имамо пет бодова више, мирно чекамо следећу утакмицу. Има још седам кола до краја, видећемо шта ће се дешавати", рекао је Милинковић за "Аренаспорт" после утакмице, док је његов колега Ненад Миловановић био разочаран приступом.

"Имали смо страх од грешке, далеко смо стајали од играча Партизана и ништа нисмо спровели у дело. Присутна је била трема, а није било разлога да се то деси. Партизан јесте Партизан, али не можете да се плашите", рекао је Миловановић.

После овог дуела, Партизан у дерби улази са +5, пред дуел са Црвеном звездом који ће се наредног викенда одиграти на стадиону "Рајко Митић".

Коментари / 0

Оставите коментар