JSL: Partizan na derbi sa +5!

Fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu u 23. kolu Jelen Superlige protiv Mladosti iz Lučana sa 3:0, pa su tako pred duel sa Crvenom zvezdom ponovo otišli na "+5" od večitog rivala.

Fudbal 20.04.2015 | 16:00
JSL: Partizan na derbi sa +5!

Nijednog trenutka se nije dovodila u pitanje pobeda Partizana koji je više nego dominirao u prvom poluvremenu, a onda je u drugom vršio opsadu polovine protivnika koji je tokom celog susreta imao jedan šut u okvir gola.

Crno-beli su u prvih deset minuta uspeli da upute samo jedan šut koji nije naterao Krznarića da reaguje pošto je išao van okvira gola, a igra je bila prilično korektna shodno tome da je napravljen samo jedan faul, i to od strane Mladosti.

U 12. minutu Partizan je uspeo već da povede. Posle jedne ubačene lopte sa leve strane, defanzivci gostiju iz Lučana su u nekoliko navrata pokušali da otklone opasnost, ali to im nije pošlo za rukom shodno tome da je Saša Marković opalio sa 25 metara i pogodio donji desni ugao za 1:0.

Samo sedam minuta kasnije Bandalovski je probio po desnoj strani, a onda uputio centaršut na drugu stativu gde se našao kapiten Saša Ilić koji je uhvatio volej, dok se lopta od golmana Mladosti odbila direktno na glavu Ivana Šaponjića koji nije imao problema da je sprovede u mrežu.

Nastavila se totalna ofanziva crno-belih, pa je posle kornera Darko Brašanac glavom pogodio prečku, a onda je i Andrija Živković imao priliku, tako da samo čudo je spasilo goste da ne gube već sa 3:0.

Do 37. minuta bilo je jasno koliki je jaz između dve ekipe pošto je Partizan imao 16 udaraca na gol, a čak 10 u okvir, dok Mladost nijednom nije imala priliku da uputi udarac. Golman ekipe iz Lučana Krznarić je došao do osam odbrana do poluvremena.

Nastavile su da se ređaju prilike za crno-bele, a u 58. minutu Nikola Ninković se lepo namestio na levoj strani i iz tranzicije podigao glavu, uputio centaršut na osam metara gde je sjajno utrčao pre čuvara Andrija Živković i pogodio za 3:0.

Partizan nije imao problema da zadrži prednost protiv Mladosti koja je sigurno imala ambicija, ali golman crno-belih Živko Živković samo je jednom morao da reaguje ozbiljnije na utakmici, i to tek u nadoknadi utakmice kada je uhvatio loptu u ruke posle slobodnog udarca.

Ovo je odlična priprema pred "večiti" derbi sa Crvenom zvezdom koji se igra već u narednom kolu, a zaliha od pet bodova u odnosu na drugoplasirane crveno-bele svakako je u isto vreme i višak samopouzdanja za izabranike Zorana Milinkovića.

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković zadovoljan je uvertirom za večiti derbi, pošto su crno-beli sa 3:0 pobedili Mladost iz Lučana u Humskoj.

Zadovoljan sam utakmicom, dominirali smo, golovi su postignuti iz lepih akcija. Došli smo do nova tri boda, pa sada mirno čekamo derbi. Malo smo rizikovali, nisu igrali Stefan Babović, Nikola Drinčić, Vladimir Volkov, koji su opterećeni kartonima. Najvažnije je da smo odigrali dobro, čestitam igračima na učinku, imamo pet bodova više, mirno čekamo sledeću utakmicu. Ima još sedam kola do kraja, videćemo šta će se dešavati", rekao je Milinković za "Arenasport" posle utakmice, dok je njegov kolega Nenad Milovanović bio razočaran pristupom.

"Imali smo strah od greške, daleko smo stajali od igrača Partizana i ništa nismo sproveli u delo. Prisutna je bila trema, a nije bilo razloga da se to desi. Partizan jeste Partizan, ali ne možete da se plašite", rekao je Milovanović.

Posle ovog duela, Partizan u derbi ulazi sa +5, pred duel sa Crvenom zvezdom koji će se narednog vikenda odigrati na stadionu "Rajko Mitić".

Komentari / 0

Ostavite komentar