Јукић: Високи судски тужилачки савјет законски ограничен

Потпредсједник Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ Ружица Јукић истиче да је ВСТС законски ограничен до те мјере да не може знати сваки детаљ о раду судија и тужилаца и да нема овлашћења да покреће дисциплинске поступке, пошто то може једино да уради дисциплински тужилац, који ужива широку аутономију.

Босна и Херцеговина 18.04.2015 | 12:12
Јукић: Високи судски тужилачки савјет законски ограничен

"Шта год бисмо ми примијетили, можемо се само обратити, као и остали грађани, дисциплинском тужиоцу и све остаје на томе. У том смислу, руке су нам везане", каже Јукићева за "Дневни аваз".

Према њеним ријечима, законодавац је направио пропуст јер није предвидио да на одлуке дисциплинског тужиоца, који одбацује пријаву, страна може уложити жалбу ВСТС-у или некоме другом.

Чим у закону нема могућности жалбе, упозорава она, може доћи до злоупотреба.

"Не тврдим да има злоупотреба, али је чудно понашање неких носилаца правосудних функција", категорична је Јукићева.

Она сматра да су главни тужиоци у БиХ благи према неким тужиоцима који не раде, немају норму, а немају ни оправдање за то.

"Нема таквих много, али колико год их има, они блате цијело правосуђе", тврди Јукићева.

Извор: Дневни аваз

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сноуден

18.04.2015 11:51

Зато имате корумпирне судије и кривицно осудјиване којима нико ниста не мозе, слуцај у основном суду у МРКОЊИЦ Граду.???Бивса пресједница суда ради као судија а кривицно осудјена јер је присвојила новац од градјана у износу од 33 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ