Радник се покушао полити бензином

Радници Творнице транспортних уређаја (ТТУ) из Тузле су послије десетак дана паузе поново изашли на улицу са истим захтјевима. Један од њих покушао се полити бензином.

Босна и Херцеговина 17.04.2015 | 13:20
Радник се покушао полити бензином

Послије краткотрајног боравка испред сједишта Владе ТК, стотињак радника је препјешачило неколико километара до Скупштине ТК, али их у сједишту законодавне власти није дочекао нико. Један од радника Творнице транспортних уређаја (ТТУ), изреволтиран инертним односом извршне и законодавне власти у ТК, покушао се данас испред Скупштине ТК полити бензином.

Међутим, брзом реакцијом његових колега спријечен је у тој намјери.

Радник који је са собом имао бочицу са бензином говорио је како су му неопходни лијекови, али да нема новац како би их купио.

Преостале колеге успјеле су га смирити, а заједно са њима овај радник је кренуо ка кругу предузећа.

"Предсједник Скупштине ТК Сенад Алић је побјегао од нас. Нико нас није могао примити на разговор тако да смо се одлучили поново пјешице вратити у круг предузећа", каже Мехмед Терзић, предсједник Синдиката ТТУ-а.

Радници су испред сједишта Владе ТК тражили да им се обрати ресорни министар Срђан Мићановић, али је он пристао само на разговор унутар службених просторија.

"Наши захтјеви остају исти. Увезивање радног стажа, смјена директора и исплата заосталих плата. Поново су нас преварили, а ми ћемо се договорити какве ћемо кораке предузети у наредној седмици", каже Мехмед Терзић.

Прије десетак дана Синдикат ТТУ-а и Влада ТК су постигли начелан договор о наставку производње и реализацији уговорених обавеза. Међутим, радници су очекивали да ће им се уплатити бар дио заосталих плата како би могли преживјети. Како се то није догодило одлучили су поново изаћи на улицу.

(Клиx.ба)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

С

17.04.2015 12:04

Засто се пољевате бензином, само себи погорсавате и онако теску ситуцију.Треба се народ ујединит и заједницким снагама збацит ове који воде дрзаву,политицаре.Додика,Изетбеговиц,Цовица итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

немојте се ви пољевати

17.04.2015 14:45

Требамо сви заједно власт полити и то добро, позз Требиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

18.04.2015 10:47

Ево још једне посљедице бахатог понашања политичких елита, које су све покрале, отуђиле, а обичан народ оставили на руб пропасти.Наши политичари су када је ријеч о малверзацијама наднационални су и врло добро сарађују међу собом,док обичан народ нема ни посла,ни хране,ни лијекова ...

ОДГОВОРИТЕ