Radnik se pokušao politi benzinom

Radnici Tvornice transportnih uređaja (TTU) iz Tuzle su poslije desetak dana pauze ponovo izašli na ulicu sa istim zahtjevima. Jedan od njih pokušao se politi benzinom.

Bosna i Hercegovina 17.04.2015 | 13:20
Radnik se pokušao politi benzinom

Poslije kratkotrajnog boravka ispred sjedišta Vlade TK, stotinjak radnika je prepješačilo nekoliko kilometara do Skupštine TK, ali ih u sjedištu zakonodavne vlasti nije dočekao niko. Jedan od radnika Tvornice transportnih uređaja (TTU), izrevoltiran inertnim odnosom izvršne i zakonodavne vlasti u TK, pokušao se danas ispred Skupštine TK politi benzinom.

Međutim, brzom reakcijom njegovih kolega spriječen je u toj namjeri.

Radnik koji je sa sobom imao bočicu sa benzinom govorio je kako su mu neophodni lijekovi, ali da nema novac kako bi ih kupio.

Preostale kolege uspjele su ga smiriti, a zajedno sa njima ovaj radnik je krenuo ka krugu preduzeća.

"Predsjednik Skupštine TK Senad Alić je pobjegao od nas. Niko nas nije mogao primiti na razgovor tako da smo se odlučili ponovo pješice vratiti u krug preduzeća", kaže Mehmed Terzić, predsjednik Sindikata TTU-a.

Radnici su ispred sjedišta Vlade TK tražili da im se obrati resorni ministar Srđan Mićanović, ali je on pristao samo na razgovor unutar službenih prostorija.

"Naši zahtjevi ostaju isti. Uvezivanje radnog staža, smjena direktora i isplata zaostalih plata. Ponovo su nas prevarili, a mi ćemo se dogovoriti kakve ćemo korake preduzeti u narednoj sedmici", kaže Mehmed Terzić.

Prije desetak dana Sindikat TTU-a i Vlada TK su postigli načelan dogovor o nastavku proizvodnje i realizaciji ugovorenih obaveza. Međutim, radnici su očekivali da će im se uplatiti bar dio zaostalih plata kako bi mogli preživjeti. Kako se to nije dogodilo odlučili su ponovo izaći na ulicu.

(Klix.ba)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

S

17.04.2015 12:04

Zasto se poljevate benzinom, samo sebi pogorsavate i onako tesku situciju.Treba se narod ujedinit i zajednickim snagama zbacit ove koji vode drzavu,politicare.Dodika,Izetbegovic,Covica itd.

ODGOVORITE
Name

nemojte se vi poljevati

17.04.2015 14:45

Trebamo svi zajedno vlast politi i to dobro, pozz Trebinje.

ODGOVORITE
Name

Требиње

18.04.2015 10:47

Ево још једне посљедице бахатог понашања политичких елита, које су све покрале, отуђиле, а обичан народ оставили на руб пропасти.Наши политичари су када је ријеч о малверзацијама наднационални су и врло добро сарађују међу собом,док обичан народ нема ни посла,ни хране,ни лијекова ...

ODGOVORITE