Како да постанете муж "за примјер"?

Ако вам супруга константно нешто придикује, значи да правите "грешке у корацима".

Занимљивости 17.04.2015 | 11:57
Како да постанете муж "за примјер"?

Предузмите нешто да не би добили црвени картон. Није тешко бити идеалан муж, бар тако показује искуство срећно ожењених...

Заједничка интересовања
Сетите се шта сте пре брака имали заједничко, а сигунро је било много тога, чим сте се одлучили на тај корак. Трудите се да ојачате карику која вас спаја, отпутујте на вашу и њену омиљену дестинацију, изађите у провод, изведите је у ресторан, позориште, биоскоп, рекреирајте се заједно, шетајте, упишите курс плеса, кувања, сликања... Врло је битно да негујете заједничка интересовања, јер ћете из осећаја савезништва црпети снагу за најтеже тренутке у животу.

Извините се када погрешите
За извињење вам није потребно ништа осим добре воље, мада многим мушкарцима најтеже пада да супрузи признају да су погрешили. Истраживања су показала да најчешће "звоцају" жене чији мужеви апсолутно одбијају да се извине.

Мало времена само за вас двоје
Без обзира на то колико имате обавеза током дана, увек можете да одвојите бар 15 минута, које ћете посветити искључиво вашој супрузи. Ако много времена проводите ван куће, онда настојте да бар заједно уживате у првој јутарњој кафи или доручку. Уколико радите близу куће или њеног радног места, искористите паузу на послу за "блиц сусрет" са супругом. У вечерњим часовима размените утиске о дану на измаку, попричајте о деци, о плановима, о послу.

Не остављајте неред за собом
Све што ви не урадите, пада "на леђа" ваше животне сапутнице. Сто се неће поставити ни распремити сам од себе, судови и прљав веш се неће сами опрати, зато понекад и ви засуците рукаве. Можда нисте вични у кућним пословима као ваша супруга, али бар покажите добру вољу. Понудите се да обавите неки кућни посао, а када се прихватите, дајте све од себе да га урадите како ваља. Верујте, да ће вам то донети много "поена" у очима ваше драге.

Водите рачуна о изгледу
Жену морате увек изнова да освајате и то што сте потписали један папир, не значи да ће она остати заљубљена у вас читав живот. Ако је она "пала" на ваш осмех, атлетску грађу, модеран имиџ, одакле вам идеја да ће да буде срећна поред необријаног и неуредног намћора са великим стомаком. То свакако није човек за којег се удала.

Брините о деци исто колико и супруга
Улога оца и мајке је подједнако важна у васпитавању деце. Немојте то никада да заборавите, зато се посветите овом одговорном послу једнако као и ваша супруга и настојте да јој олакшате. Када је много уморна, изађите јој у сусрет тако што ћете преузети потпуну бригу око деце, а њој омогућити да се опусти уз књигу, музику или ТВ. Покажите јој да сте дорасли том задатку и бићете најбољи муж на свету.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар