Због уштеде краду по кафићима и четке за WЦ

Бројни Новосађани ствари набављају на веома необичан и неприкладан начин. Уместо у продавницама они кригле, пепељаре и чашице за текилу набављају у кафићима - крађом.

Србија 17.04.2015 | 10:26
Због уштеде краду по кафићима и четке за WЦ

Такве крађе не пријављују се полицији јер неће угрозити пословање локала, али штета није занемарљива.

Милан Субашић, власник „Лондон паба“, каже да му месечно из локала нестане и по више од 100 кригли. Највише је крађа лети из баште, као и у октобру, када у град стигну студенти, па инвентаром из локала опремају собе.

- Око 50 одсто кригли купујем, а другу половину добијам од спонзора. Кригла кошта 60 динара, те када се урачунају оне које се полупају, сума није мала.

Девојке их обично убацују у велике торбе. Непријатно је заустављати их и тражити преглед, па то ни не радимо - каже Субашић.

Додаје да му је из локала нестао и типски прављен прозор с тоалета, те је морао да уграђује нови.

У пабу „Лазино теле“ највише се краду пепељаре.

- Добро је што имамо спонзорски уговор с индустријом дувана, па кад их позовемо и кажемо да немамо више пепељара, радо нам пошаљу нове. То је за њих реклама - каже Момчило Масловарић из „Лазиног телета“, пише Блиц.

Марко Мирковић, конобар у једном ресторану, каже да масовно нестају тоалет-папир и течни сапун.

- Небројено пута ми се десило да ставим нове ролне и након 10 минута више их нема. Два пута нам је нестала и четка за чишћење ве-це шоље, није ми јасно како, а неколико пута и јастуци с баштенске столице. Људи се брукају због глупости - каже он.

(Србија Данас)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јој

17.04.2015 09:12

Коментар за ЏАЛАЛАБАД: Не заборави да попијеш лијек !

ОДГОВОРИТЕ