Zbog uštede kradu po kafićima i četke za WC

Brojni Novosađani stvari nabavljaju na veoma neobičan i neprikladan način. Umesto u prodavnicama oni krigle, pepeljare i čašice za tekilu nabavljaju u kafićima - krađom.

Srbija 17.04.2015 | 10:26
Zbog uštede kradu po kafićima i četke za WC

Takve krađe ne prijavljuju se policiji jer neće ugroziti poslovanje lokala, ali šteta nije zanemarljiva.

Milan Subašić, vlasnik „London paba“, kaže da mu mesečno iz lokala nestane i po više od 100 krigli. Najviše je krađa leti iz bašte, kao i u oktobru, kada u grad stignu studenti, pa inventarom iz lokala opremaju sobe.

- Oko 50 odsto krigli kupujem, a drugu polovinu dobijam od sponzora. Krigla košta 60 dinara, te kada se uračunaju one koje se polupaju, suma nije mala.

Devojke ih obično ubacuju u velike torbe. Neprijatno je zaustavljati ih i tražiti pregled, pa to ni ne radimo - kaže Subašić.

Dodaje da mu je iz lokala nestao i tipski pravljen prozor s toaleta, te je morao da ugrađuje novi.

U pabu „Lazino tele“ najviše se kradu pepeljare.

- Dobro je što imamo sponzorski ugovor s industrijom duvana, pa kad ih pozovemo i kažemo da nemamo više pepeljara, rado nam pošalju nove. To je za njih reklama - kaže Momčilo Maslovarić iz „Lazinog teleta“, piše Blic.

Marko Mirković, konobar u jednom restoranu, kaže da masovno nestaju toalet-papir i tečni sapun.

- Nebrojeno puta mi se desilo da stavim nove rolne i nakon 10 minuta više ih nema. Dva puta nam je nestala i četka za čišćenje ve-ce šolje, nije mi jasno kako, a nekoliko puta i jastuci s baštenske stolice. Ljudi se brukaju zbog gluposti - kaže on.

(Srbija Danas)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

joj

17.04.2015 09:12

Komentar za DŽALALABAD: Ne zaboravi da popiješ lijek !

ODGOVORITE