"Додик је демантовао своју политику"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик се понашао у Сребреници државнички, а не политикантски и поклоњењем бошњачким жртвама у Поточарима се на неки начин извинио због својих досадашњих изјава о овом злочину, рекао је у емисији "Пулс" БН ТВ предсједник НДП-а Драган Чавић.

Република Српска 16.04.2015 | 22:35
"Додик је демантовао своју политику"

Желим да вјерујем да то што је Додик данас положио вијенац и поклонио се страдалим Бошњацима у Меморијалном центру Поточари било искрено, каже Чавић.

"Ако је то урадио искрено онда је демантовао десет година своје политике која се темељила на потпуно супротном ставу о Поточарима и Сребреници, о громном новцу који су уложени у пропаганду те политике је један камен темељац те квазинационалне политике Милорада Додика према Сребреници који је данас потпуно демантован. И мене радује што се он данас понашао предсједнички, а не политикантски. Све што је радио претходних година и упућивао увреде онима који су везани и невезани за питање Сребренице, он је данас демантовао и на неки начин се извинио", рекао је Чавић.

Додик је увидио да ће 2015. када се обиљежава 20 година од злочина у Сребреници овај догађај бити у жижи интересовања свјетске јавности, указао је Чавић.

"И сигурно ће то бити вријеме у коме ће покушати да искористе сваку прилику бошњачки политичари који лукаво увијек вребају да сваку непромишљеност српских представника искористе у дезавуисању сваког националног политичког статуса и Срба као конститутивног народа у БиХ и Републике Српске", рекао је Чавић.

Чавић је поздравио јединствен став српских политичких странка из Републике Српске да је оспоравање одредаба Закона о празницима РС пред Уставним судом БиХ политички а не правни акт чији је прикривени циљ негација легитимитета РС и Дејтонског уставно – правног поретка БиХ.

Чавић је истакао да треба актуелизовати и питање легитимности Уставног суда, јер је годинама на сцени прегласање у Уставном суду на штету Хрвата и Срба.

БН ТВ

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

кики

16.04.2015 20:46

Смијесан си Цавицу и ти мислио сам да цес паметније одиграт ово...прво вас је наострио у скупстини по питању уставног суда и довео на своју страну онда он отисао дијаметрално супротно са овим данасњим цином...могла би вас европа опет погресно сватит... могао би лагано у пензију са оваквим иступима

ОДГОВОРИТЕ
Name

опрос

16.04.2015 20:47

Ми смо људи и треба да прастамо једни другима.Људско је гријесит а и прастат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

16.04.2015 21:11

Ако ти под ником "опрос" можеш опростити српског свата, бомбардовање наших градова и мостова, логоре и мучење у њима, паљење домова и протјеривање стотине хиљада Срба са својих огњишта, онда им опрости. Али, по могућности то уради у себи. Очигледно је да твој, хвала богу, нико није убијен. Ја не тражим да опросте злочине који су починили Срби, али исто тако не могу опростити онима који су нам нанијели толико зла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Младен

17.04.2015 07:35

Шта ти причаш ? ко ти је нанио "толико зла" ? можда ниси у току, Ристо Ђого је давно умро

Name

искрен

16.04.2015 21:14

Ми смо гладни и треба да у земљи буде толеранција за све рад ред правда плата и пензије добре а не цркавица као до сада и ништа учинити стим мизерним и малим примањима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сит и дебел

17.04.2015 08:35

Нико није гладан. Можда само нерадници. Ко хоће да радк има посла а сад ће и нове инвестиције и то.

Name

Мирко

16.04.2015 21:31

Евидентно приблизавање Цавица и Додика ко 2006 кад му је наведени дао мандат и срусио своју вецину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

16.04.2015 21:43

Једно ради,друго прича,треће мисли...и тако већ ево 9 год...

ОДГОВОРИТЕ
Name

цхлое

17.04.2015 20:20

Влада РС је легитимно распаковала дејтон а сад пун гас у реформе дејтона за бољи зивот свих градјана бољи стандард и законе једнаке за све, али добицете ви вец инструкције ако хоцете новац од ммф.

Name

марко

17.04.2015 04:58

Каква његова политика,све њихови интерест, прљави послови!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

17.04.2015 09:03

Додик и његова свита, увидјели да се никако не уклапају у нову америчку политику на Балкану посебно у БиХ и сада покушавају да се преко Сребренице и сличних ствари додворе. Неће им то помоћи, јер је гдја Мауреен Елизабетх Цормацк, директна и одлучна особа, не памти само три дана као већина становника ове штале, и довешће ову шталу у ред. Недавно је изјавила да је након три мјесеца проведених у БиХ фрапирана и фрустрирана ситуацијом у овој земљи, и да је за исту одговорна политичка корупција. Дакле, овакви као Додик, а и остали политичари, први су на удару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дивљој јабуки

17.04.2015 09:41

Ово прво име дивља ти потпуно стоји али без јабука. Сањај снове пусте друшкане ти филмови које би ти да гледас овдје одавно нису висе у употреби.

Name

Марко

17.04.2015 09:55

Додику треба кредит од Америке јер му нико други не да И зато је отишао у Сребреницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрад

17.04.2015 10:58

Цавиц недослиједан ,не развија странку и губи цланство'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаик

17.04.2015 12:02

Е мој Цавицу ста се правис наиван? Какав дрзавник, каква искреност? Па тај мијења прицу цесце него гаце, а овај потез не да је политикански вец ту има висе скривених циљева и намјера. Један је сигурно притисак америцке амбасадорке, други је ударац опозицији која ово није урадила прије њега, треци је наравно вјетар у ледја његовој секретарици која је тренутно у Америци и кукумавци за кредит, јер ако му они не дају кредит, нема пензија а ни плата његовим полтронима на будзету. Има ту сигурно јос тога, али нисам бас толики струцњак ни аналитицар, ово је висе онако лаицки поглед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

18.04.2015 06:51

Политика његова је опљацкај И затаскај,а народу огризине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

18.04.2015 10:10

Хтио самосталну РС а све је покрао. Сад је послао бијеле чизмице и Теретлију да просе од ММФ-а нови кредит, па му јавили да ће "размислити о давању сагласности за кредит" ако он лично јавно оде на поклоњење онима који су за Божић убијали Србе у Кравицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.04.2015 11:19

Јесу ли изузети погинули припадници АБиХ који су сахрањени успомен-комплексу у Поточарима? Није ваљда да је и њима положио вијенац? Ништа ме не би чудило од Баје!

ОДГОВОРИТЕ