"Dodik je demantovao svoju politiku"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik se ponašao u Srebrenici državnički, a ne politikantski i poklonjenjem bošnjačkim žrtvama u Potočarima se na neki način izvinio zbog svojih dosadašnjih izjava o ovom zločinu, rekao je u emisiji "Puls" BN TV predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Republika Srpska 16.04.2015 | 22:35
"Dodik je demantovao svoju politiku"

Želim da vjerujem da to što je Dodik danas položio vijenac i poklonio se stradalim Bošnjacima u Memorijalnom centru Potočari bilo iskreno, kaže Čavić.

"Ako je to uradio iskreno onda je demantovao deset godina svoje politike koja se temeljila na potpuno suprotnom stavu o Potočarima i Srebrenici, o gromnom novcu koji su uloženi u propagandu te politike je jedan kamen temeljac te kvazinacionalne politike Milorada Dodika prema Srebrenici koji je danas potpuno demantovan. I mene raduje što se on danas ponašao predsjednički, a ne politikantski. Sve što je radio prethodnih godina i upućivao uvrede onima koji su vezani i nevezani za pitanje Srebrenice, on je danas demantovao i na neki način se izvinio", rekao je Čavić.

Dodik je uvidio da će 2015. kada se obilježava 20 godina od zločina u Srebrenici ovaj događaj biti u žiži interesovanja svjetske javnosti, ukazao je Čavić.

"I sigurno će to biti vrijeme u kome će pokušati da iskoriste svaku priliku bošnjački političari koji lukavo uvijek vrebaju da svaku nepromišljenost srpskih predstavnika iskoriste u dezavuisanju svakog nacionalnog političkog statusa i Srba kao konstitutivnog naroda u BiH i Republike Srpske", rekao je Čavić.

Čavić je pozdravio jedinstven stav srpskih političkih stranka iz Republike Srpske da je osporavanje odredaba Zakona o praznicima RS pred Ustavnim sudom BiH politički a ne pravni akt čiji je prikriveni cilj negacija legitimiteta RS i Dejtonskog ustavno – pravnog poretka BiH.

Čavić je istakao da treba aktuelizovati i pitanje legitimnosti Ustavnog suda, jer je godinama na sceni preglasanje u Ustavnom sudu na štetu Hrvata i Srba.

BN TV

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

kiki

16.04.2015 20:46

Smijesan si Cavicu i ti mislio sam da ces pametnije odigrat ovo...prvo vas je naostrio u skupstini po pitanju ustavnog suda i doveo na svoju stranu onda on otisao dijametralno suprotno sa ovim danasnjim cinom...mogla bi vas evropa opet pogresno svatit... mogao bi lagano u penziju sa ovakvim istupima

ODGOVORITE
Name

opros

16.04.2015 20:47

Mi smo ljudi i treba da prastamo jedni drugima.Ljudsko je grijesit a i prastat.

ODGOVORITE
Name

Mladen

16.04.2015 21:11

Ako ti pod nikom "opros" možeš oprostiti srpskog svata, bombardovanje naših gradova i mostova, logore i mučenje u njima, paljenje domova i protjerivanje stotine hiljada Srba sa svojih ognjišta, onda im oprosti. Ali, po mogućnosti to uradi u sebi. Očigledno je da tvoj, hvala bogu, niko nije ubijen. Ja ne tražim da oproste zločine koji su počinili Srbi, ali isto tako ne mogu oprostiti onima koji su nam nanijeli toliko zla.

ODGOVORITE
Name

za Mladen

17.04.2015 07:35

Šta ti pričaš ? ko ti je nanio "toliko zla" ? možda nisi u toku, Risto Đogo je davno umro

Name

iskren

16.04.2015 21:14

Mi smo gladni i treba da u zemlji bude tolerancija za sve rad red pravda plata i penzije dobre a ne crkavica kao do sada i ništa učiniti stim mizernim i malim primanjima.

ODGOVORITE
Name

sit i debel

17.04.2015 08:35

Niko nije gladan. Možda samo neradnici. Ko hoće da radk ima posla a sad će i nove investicije i to.

Name

Mirko

16.04.2015 21:31

Evidentno priblizavanje Cavica i Dodika ko 2006 kad mu je navedeni dao mandat i srusio svoju vecinu.

ODGOVORITE
Name

Đoda

16.04.2015 21:43

Jedno radi,drugo priča,treće misli...i tako već evo 9 god...

ODGOVORITE
Name

chloe

17.04.2015 20:20

Vlada RS je legitimno raspakovala dejton a sad pun gas u reforme dejtona za bolji zivot svih gradjana bolji standard i zakone jednake za sve, ali dobicete vi vec instrukcije ako hocete novac od mmf.

Name

marko

17.04.2015 04:58

Kakva njegova politika,sve njihovi interest, prljavi poslovi!!!

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

17.04.2015 09:03

Dodik i njegova svita, uvidjeli da se nikako ne uklapaju u novu američku politiku na Balkanu posebno u BiH i sada pokušavaju da se preko Srebrenice i sličnih stvari dodvore. Neće im to pomoći, jer je gdja Maureen Elizabeth Cormack, direktna i odlučna osoba, ne pamti samo tri dana kao većina stanovnika ove štale, i dovešće ovu štalu u red. Nedavno je izjavila da je nakon tri mjeseca provedenih u BiH frapirana i frustrirana situacijom u ovoj zemlji, i da je za istu odgovorna politička korupcija. Dakle, ovakvi kao Dodik, a i ostali političari, prvi su na udaru.

ODGOVORITE
Name

Re Divljoj jabuki

17.04.2015 09:41

Ovo prvo ime divlja ti potpuno stoji ali bez jabuka. Sanjaj snove puste druškane ti filmovi koje bi ti da gledas ovdje odavno nisu vise u upotrebi.

Name

Marko

17.04.2015 09:55

Dodiku treba kredit od Amerike jer mu niko drugi ne da I zato je otišao u Srebrenicu.

ODGOVORITE
Name

Obrad

17.04.2015 10:58

Cavic nedoslijedan ,ne razvija stranku i gubi clanstvo'.

ODGOVORITE
Name

laik

17.04.2015 12:02

E moj Cavicu sta se pravis naivan? Kakav drzavnik, kakva iskrenost? Pa taj mijenja pricu cesce nego gace, a ovaj potez ne da je politikanski vec tu ima vise skrivenih ciljeva i namjera. Jedan je sigurno pritisak americke ambasadorke, drugi je udarac opoziciji koja ovo nije uradila prije njega, treci je naravno vjetar u ledja njegovoj sekretarici koja je trenutno u Americi i kukumavci za kredit, jer ako mu oni ne daju kredit, nema penzija a ni plata njegovim poltronima na budzetu. Ima tu sigurno jos toga, ali nisam bas toliki strucnjak ni analiticar, ovo je vise onako laicki pogled.

ODGOVORITE
Name

marko

18.04.2015 06:51

Politika njegova je opljackaj I zataskaj,a narodu ogrizine!

ODGOVORITE
Name

Требиње

18.04.2015 10:10

Хтио самосталну РС а све је покрао. Сад је послао бијеле чизмице и Теретлију да просе од ММФ-а нови кредит, па му јавили да ће "размислити о давању сагласности за кредит" ако он лично јавно оде на поклоњење онима који су за Божић убијали Србе у Кравицама.

ODGOVORITE
Name

Borac

18.04.2015 11:19

Jesu li izuzeti poginuli pripadnici ABiH koji su sahranjeni uspomen-kompleksu u Potočarima? Nije valjda da je i njima položio vijenac? Ništa me ne bi čudilo od Baje!

ODGOVORITE