Инцко: Одлуке Уставног суда обавезујуће

Уставни суд Босне и Херцеговине је дејтонска институција чије су одлуке обавезујуће и коначне - изјавио је данас новинарима високи представник у БиХ Валентин Инцко. 

Босна и Херцеговина 16.04.2015 | 14:35
Инцко: Одлуке Уставног суда обавезујуће

Реагујући на јучерашњу расправу на сједници Народне скупштине РС на којој је разматрана декларација, поводом захтјева за оцјену уставности Закона о празницима РС у Уставном суду БиХ, Инцко је казао да треба поштовати одлуку Уставног суда БиХ, те додао да та одлука још није позната.  

Основа за предлагање декларације у Народној скупштини РС била је захтјев бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да Уставни суд БиХ оцијени уставност појединих чланова Закона о празницима РС, којима се 9. јануар утврђује као Дан Републике Српске. 

Високи представник је нагласио да је у свакој држави важно да се поштују одлуке Уставног суда који је врховни суд у БиХ и чија је функција да рјешава питања између ентитета и државе. 

Извор: Фена

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

марко

16.04.2015 12:40

Види овог де..на,па коме то висе попујес бруко људска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

16.04.2015 13:01

Ма пусти их нек направе јос једном САО..МАО. Посље неце бити висе плацева за такве градње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

16.04.2015 13:24

Паметњаковицу укини нЊемцима празнике у јузном тиролу кад си тако паметан.У Аустрији ниси ни трецеразредни политицар а нама паметујес.Провитај ти то нама из дејтонског споразума да видимо на којој је страници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

16.04.2015 14:20

Прво да кажем да не знам шта овај још ради у БиХ, ОК може бити овдје али као обичан грађанин ако је одлучио да живи овдје а као високи представник довиђења ниси потребан, нисам видио да неко лакше заради тако велику плату. А друго то да је опште позната ствар да из Дејтонског споразума вади коме шта одговара кад нешто не одговара то не прихватамо, а касније Додик изјављује да за њега важе само оне институције које су потврђене у Дејтону а то је уставни суд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

16.04.2015 16:18

Одлази бескорисна масо. Твоји претходници су силовали право у овој земљи доносећи одлуке које се не примјењују нигдје у свијету.Уцјенама и притисцима наметали рјешења која једино теби и сличим доносе добре зараде. Одлази кући

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зеро

16.04.2015 16:33

Мислиш на Аутономну област Крајине чији би предсједник поново био Фикрет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

16.04.2015 17:32

Па и он..и Хадзици,Мартици,Бабици...и слицни. Сви су на рециклази заврсили.

Name

ре зеро

18.04.2015 08:03

Задиреш у уставни поредак друге државе, Републике Српске Крајине.Све које си поменуо су функционери те државе. Врати се на домаћи терен. Не помињеш Алију и он је рециклиран.Додуше он је реинкарниран у лику Бакира.

ОДГОВОРИТЕ