Incko: Odluke Ustavnog suda obavezujuće

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je dejtonska institucija čije su odluke obavezujuće i konačne - izjavio je danas novinarima visoki predstavnik u BiH Valentin Incko. 

Bosna i Hercegovina 16.04.2015 | 14:35
Incko: Odluke Ustavnog suda obavezujuće

Reagujući na jučerašnju raspravu na sjednici Narodne skupštine RS na kojoj je razmatrana deklaracija, povodom zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima RS u Ustavnom sudu BiH, Incko je kazao da treba poštovati odluku Ustavnog suda BiH, te dodao da ta odluka još nije poznata.  

Osnova za predlaganje deklaracije u Narodnoj skupštini RS bila je zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da Ustavni sud BiH ocijeni ustavnost pojedinih članova Zakona o praznicima RS, kojima se 9. januar utvrđuje kao Dan Republike Srpske. 

Visoki predstavnik je naglasio da je u svakoj državi važno da se poštuju odluke Ustavnog suda koji je vrhovni sud u BiH i čija je funkcija da rješava pitanja između entiteta i države. 

Izvor: Fena

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

marko

16.04.2015 12:40

Vidi ovog de..na,pa kome to vise popujes bruko ljudska!

ODGOVORITE
Name

zero

16.04.2015 13:01

Ma pusti ih nek naprave jos jednom SAO..MAO. Poslje nece biti vise placeva za takve gradnje.

ODGOVORITE
Name

Boki

16.04.2015 13:24

Pametnjakovicu ukini nNjemcima praznike u juznom tirolu kad si tako pametan.U Austriji nisi ni trecerazredni politicar a nama pametujes.Provitaj ti to nama iz dejtonskog sporazuma da vidimo na kojoj je stranici.

ODGOVORITE
Name

Geography

16.04.2015 14:20

Prvo da kažem da ne znam šta ovaj još radi u BiH, OK može biti ovdje ali kao običan građanin ako je odlučio da živi ovdje a kao visoki predstavnik doviđenja nisi potreban, nisam vidio da neko lakše zaradi tako veliku platu. A drugo to da je opšte poznata stvar da iz Dejtonskog sporazuma vadi kome šta odgovara kad nešto ne odgovara to ne prihvatamo, a kasnije Dodik izjavljuje da za njega važe samo one institucije koje su potvrđene u Dejtonu a to je ustavni sud.

ODGOVORITE
Name

Лија

16.04.2015 16:18

Одлази бескорисна масо. Твоји претходници су силовали право у овој земљи доносећи одлуке које се не примјењују нигдје у свијету.Уцјенама и притисцима наметали рјешења која једино теби и сличим доносе добре зараде. Одлази кући

ODGOVORITE
Name

re zero

16.04.2015 16:33

Misliš na Autonomnu oblast Krajine čiji bi predsjednik ponovo bio Fikret.

ODGOVORITE
Name

zero

16.04.2015 17:32

Pa i on..i Hadzici,Martici,Babici...i slicni. Svi su na reciklazi zavrsili.

Name

re zero

18.04.2015 08:03

Zadireš u ustavni poredak druge države, Republike Srpske Krajine.Sve koje si pomenuo su funkcioneri te države. Vrati se na domaći teren. Ne pominješ Aliju i on je recikliran.Doduše on je reinkarniran u liku Bakira.

ODGOVORITE