Посјетите ових пет двораца из бајке

Вероватно сте давно престали да верујете у бајке, али након што видите ове дворце, врло је могуће да ћете опет почети...

Путовања 15.04.2015 | 11:51
Посјетите ових пет двораца из бајке

Дворац Хоенцолерн, Немачка

Изграђен на планини Хоенцолерн, на 855 метара надморске висине, дворац је један од најлепших у Немачкој. Саградила га је породица Хоенцолерн која је у средњем веку владала Немачком. Споља изгледа импресивно, а ништа мање ни изнутра где посетиоци могу да уживају у луксузном ентеријеру.

Када ићи тамо? - Током целе године, проверите само кад су отворене краљевске одаје, јер за то постоје тачно одређени дани. Налази се само 50 км од Штутгарта, а од паркинга до врха планине вози вас аутобус.

Дворац Пена, Синтра, Португал

Овај романтични дворац налази се на врху прекрасног брежуљка. Налази се на листи седам португалских чуда и честа је туристичка дестинација. Синтра је заправо део Лисабона, тако да ко год посети главни град Португала, по правилу посети и Пену. Дворац пружа предиван поглед на цели град.

Када ићи? - Било кад осим од 25.12. до 1.1., када је дворац затворен. До Синтре ћете лако доћи из Лисабона јавним градским превозом.

Дворац Херст, Сан Симеон, Калифорнија, САД

У питању је дворац из 20. века, који је изградио медијски магнат Вилијам Рандолф Херст. Након његове смрти остављен је у наследство држави Калифорнији. Од тада је отворен за јавност, а у њему се налазе вредне скулптуре и слике. Дворац је чисто огледало луксуза.

Када ићи? - Дворац је затворен само на Дан захвалности и Божић, тако да термина имате колико вам год воља!

Дворац Нојшванштајн, Хоеншвангау, Баварска, Немачк

Најславнији и најпознатији европски дворац истински је драгуљ Баварске. Саграђен је у 19. веку захваљујужи новцу и богатству Лудвига ИИ. Ентеријер овог неороманичког дворца украшен је темама и ликовима из Вагнерових опера. Оно што још одузима дах је и поглед из дворца на околину.

Када ићи? - Дворац је отворен целе године, осим 24., 25., 31. 12. и 1. 1. До подножја дворца можете доћи возом из Минхена, а потом пешачити, или узети аутобус до врха.

Версај, Француска

Овај дворац из 18. века једно је од најпознатијих и најимпресивнијих места на целом свету. Доказ је раскошног живота краља Луја XИВ, а данас је једно од најпосећенијих места Француске. Посебно су занимљиви уређени вртови, којима обавезно треба прошетати.

Када ићи? - Дворац је отворен сваки дан осим понедељком, а до њега се долази аутобусом, метроом, или возом из Париза.

Извор: Б 92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

марко

15.04.2015 17:05

Би радо одвео породицу,али не могу зато сто ми је ова власт И њихова мафија одузела право на,рад И стварање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зобар

16.04.2015 01:01

Коме је до овога, тај има и одакле!

ОДГОВОРИТЕ