Отмичар затражио опроштај од глумца!

Марко Николић упознао је Боривоја Јелића, који је 26. септембра 1981. отео "Јатов“ авион "боинг 727-200“, у којем је глумац са још 97 путника, међу којима је био цео тим фудбалског клуба "Будућност" као и осам чланова посаде, летео на релацији Титоград (садашња Подгорица) - Београд.

Србија 14.04.2015 | 21:10
Отмичар затражио опроштај од глумца!

Овај сусрет организовао је Машан Лекић, аутор емисије "Досије“ на ТВ Прва, са својим сарадницима прошлог лета, 33 године након киднаповања, а снимак је емитован на Велики петак. Николић и Јелић срели су се у једном београдском парку, где су се присетили овог трауматичног догађаја.

- Баш ми је драго да смо се срели - започео је разговор Јелић.

- Мени је сада драго, али онда кад смо се срели у авиону, није ми било баш драго - изричит је био Николић.

Боривоје је од глумца затражио опроштај.

- Ја се вама дубоко и истински извињавам. То је могло да се деси било коме. Окајао сам своје грехе, а волео бих и ви да ми опростите - искрено је рекао отмичар.

- Нисам се после тога плашио, наставио сам да летим, али неки више никад нису ушли у авион. Навукли су страх. Све најбоље вам желим и да се видимо на неком острву да летујемо заједно ако нас неко не украде - за крај сусрета нашалио се глумац.

Овај догађај оставио је трауму на све који су се тог дана нашли у отетом авиону. Поред Марка и Мише Јанкетића, на лету су били генерали и народни хероји Божа Лазаревић и Милан Шијан и неколико политичара. Јелић је имао помагача из Хрватске, али свој циљ, да се домогну Јужноафричке републике, нису остварили. Они су преусмерили авион, па су после лета изнад Израела, Италије и Грчке слетели на Кипар кад је један од путника изазвао пожар у летелици. Настала је општа паника, што су искористили путници и посада да се ослободе. Јелић је ухапшен и осуђени на осам година затвора. Отмичар је после одслужене робије отишао у Шведску.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар