Брамерц: Одмах вратите Шешеља

Тужилаштво је Жалбеном већу Хашког трибунала упутило хитан предлог о извршењу одлуке о укидању превременог ослобађања Војислава Шешеља, наводе из Трибунала.

Свијет 14.04.2015 | 13:59
Брамерц: Одмах вратите Шешеља

Тужилаштво је у Предлогу, који је потписао главни тужилац Серж Брамерц, затражило од Жалбеног већа да наложи Претресном већу да опозове одлуку о привременом пуштању у року од једног дана од дана одлуке о овом предлогу.

Подсећајући да је 30. марта Жалбено наложило Претресном већу да "одмах" изда налог за опозивање привременог ослобађања и наложи му да се врати у притворску јединицу, Тужилаштво наводи да две седмице после тога Претресно веће није спровело одлуку Жалбеног већа.

Одлука Жалбеног већа била је недвосмислена, наводи Тужилаштво, додајући да Претресном већу није остављено право да одлучује да ли ће опозвати привремено ослобађање или период времена у ком ће то учинити.

Међутим, како се истиче, Претресно веће још није спровело одлуку и уместо тога, чекало је десет дана пре него што је било шта предузело и потом само наложило Секретаријату да му прибави медицинске информације о Шешељевом здрављу.

Тужилаштво оцењује да је то "неоправдано одлагање недвосмисленог налога Жалбеног већа" и додаје да је Шешељево здравствено стање "ирелевантно за спровођење те одлуке" и "не може спречити спровођење одлуке", јер његово здравље не би требало да трпи "никакву штету од његовог повратка у Хаг".

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тако је..

14.04.2015 15:35

Нек се врати у затвор.И онако само хода и сири мрзњу меду народом.Он и није низаста друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

14.04.2015 16:35

А ти си за психијатра и да се лијечиш.

Name

мени није јасно

14.04.2015 16:55

Па Хрвати бране све своје а ми пљујемо по свима насим. Ма ја цу га подрзавати и не слагао се с њим, ал смо прсли ко гацице :).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је..

15.04.2015 02:13

Био сам Црни Грујо. Казе да је све у реду. Сад си ти на реду.Да ли је са тобом све у реду..сумљам.

ОДГОВОРИТЕ