Bramerc: Odmah vratite Šešelja

Tužilaštvo je Žalbenom veću Haškog tribunala uputilo hitan predlog o izvršenju odluke o ukidanju prevremenog oslobađanja Vojislava Šešelja, navode iz Tribunala.

Svijet 14.04.2015 | 13:59
Bramerc: Odmah vratite Šešelja

Tužilaštvo je u Predlogu, koji je potpisao glavni tužilac Serž Bramerc, zatražilo od Žalbenog veća da naloži Pretresnom veću da opozove odluku o privremenom puštanju u roku od jednog dana od dana odluke o ovom predlogu.

Podsećajući da je 30. marta Žalbeno naložilo Pretresnom veću da "odmah" izda nalog za opozivanje privremenog oslobađanja i naloži mu da se vrati u pritvorsku jedinicu, Tužilaštvo navodi da dve sedmice posle toga Pretresno veće nije sprovelo odluku Žalbenog veća.

Odluka Žalbenog veća bila je nedvosmislena, navodi Tužilaštvo, dodajući da Pretresnom veću nije ostavljeno pravo da odlučuje da li će opozvati privremeno oslobađanje ili period vremena u kom će to učiniti.

Međutim, kako se ističe, Pretresno veće još nije sprovelo odluku i umesto toga, čekalo je deset dana pre nego što je bilo šta preduzelo i potom samo naložilo Sekretarijatu da mu pribavi medicinske informacije o Šešeljevom zdravlju.

Tužilaštvo ocenjuje da je to "neopravdano odlaganje nedvosmislenog naloga Žalbenog veća" i dodaje da je Šešeljevo zdravstveno stanje "irelevantno za sprovođenje te odluke" i "ne može sprečiti sprovođenje odluke", jer njegovo zdravlje ne bi trebalo da trpi "nikakvu štetu od njegovog povratka u Hag".

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Tako je..

14.04.2015 15:35

Nek se vrati u zatvor.I onako samo hoda i siri mrznju medu narodom.On i nije nizasta drugo.

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

14.04.2015 16:35

A ti si za psihijatra i da se liječiš.

Name

meni nije jasno

14.04.2015 16:55

Pa Hrvati brane sve svoje a mi pljujemo po svima nasim. Ma ja cu ga podrzavati i ne slagao se s njim, al smo prsli ko gacice :).

ODGOVORITE
Name

Tako je..

15.04.2015 02:13

Bio sam Crni Grujo. Kaze da je sve u redu. Sad si ti na redu.Da li je sa tobom sve u redu..sumljam.

ODGOVORITE