Невјероватне приче о преживљавању у дивљини

Људска издржљивост је невероватна, поготово када се нађе у ситуацији где је најлакши избор-смрт. Воља за преживљавањем и снага крије се у сваком од нас, а ови људи су то на својој кожи и те како осетили.

Свијет 13.04.2015 | 21:49
Невјероватне приче о преживљавању у дивљини

1. Нилски коњ га је целог прогутао

После служења британске војске, Пол Темплер се вратио су свој родни Зимбабве и постао туристички водич на реци. То је био део његове свакодневице, али један излет био је умало фаталан по њега. Иначе јако опрезан, овај водич умео је да избегне врло непријатељски настројене нилске коње, чак је једном спасао другог водича од исте животиње. Међутим, њега је нилски коњ једном прогутао целог, али је он неким чудом успео да побегне. Нажалост, морали су да му ампутирају руку, али то га није спречило да настави да се бави истим послом.

2. Плутао је 76 дана у гуменом чамцу

Стивен Калахан, амерички писац, градитељ бродова и морнар једном приликом се отиснуо са Канарских острва на бродићу који је сам изградио. Мислећи да ће се врло брзо вратити, он је спаковао само мало хране и четири литре воде. После шест дана пловидбе, брод је потонуо, Стивен је морао да настави даље у гуменом чамцу дугом само метар и по. Он је на њему провео 76 дана и преживео нападе ајкула и испумпавање чамца после 43 дана.

3. Тинејџер преживео два месеца у аустралијској шуми

Полу слеп, 30 килограма лакши и прекривен пијавицама, тада 18-годишњи Метју Ален пронађен је у аустралијској шуми. Овај тинејџер, који је имао психичке проблеме, напустио је своју кућу и изгубио се у шуми. Иако је драстично смршао и имао гангрену доњих удова, он је преживео и потпуно се опоравио.

4. Провео је сам 19 дана у амазонској шуми

Јоси Гинсберг и његов пријатељ Кевин кренули су 1981. године са још неколико пријатеља на авантуру кроз амазонску прашуму. Ипак, успели су да се изгубе, посвађају и остану без хране. Јоси је био сам у прашуми 19 дана, али је пријатељ Кевин успео да га пронађе.

5. Морао је сам себи да ампутира руку да би преживео

Прича о преживљавању Арон Ралстона је чак документована и на филму "127 сати" у ком га је глумио Џејмс Франко. Године 2003, Ралстон је спаковао своје чизме, ранац и опрему за планинарење и кренуо сам на авантуру по планинама Јуте и притом никоме није рекао где је отишао.

Нажалост, током његовог планинарења десио се одрон и камен од 360 килограма му је смрскао руку и заробио га уза зид. После четири дана агоније, скупио је храброст и сам себи ампутирао руку ножем.

Извор: Тхерицхест/Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар