Nevjerovatne priče o preživljavanju u divljini

Ljudska izdržljivost je neverovatna, pogotovo kada se nađe u situaciji gde je najlakši izbor-smrt. Volja za preživljavanjem i snaga krije se u svakom od nas, a ovi ljudi su to na svojoj koži i te kako osetili.

Svijet 13.04.2015 | 21:49
Nevjerovatne priče o preživljavanju u divljini

1. Nilski konj ga je celog progutao

Posle služenja britanske vojske, Pol Templer se vratio su svoj rodni Zimbabve i postao turistički vodič na reci. To je bio deo njegove svakodnevice, ali jedan izlet bio je umalo fatalan po njega. Inače jako oprezan, ovaj vodič umeo je da izbegne vrlo neprijateljski nastrojene nilske konje, čak je jednom spasao drugog vodiča od iste životinje. Međutim, njega je nilski konj jednom progutao celog, ali je on nekim čudom uspeo da pobegne. Nažalost, morali su da mu amputiraju ruku, ali to ga nije sprečilo da nastavi da se bavi istim poslom.

2. Plutao je 76 dana u gumenom čamcu

Stiven Kalahan, američki pisac, graditelj brodova i mornar jednom prilikom se otisnuo sa Kanarskih ostrva na brodiću koji je sam izgradio. Misleći da će se vrlo brzo vratiti, on je spakovao samo malo hrane i četiri litre vode. Posle šest dana plovidbe, brod je potonuo, Stiven je morao da nastavi dalje u gumenom čamcu dugom samo metar i po. On je na njemu proveo 76 dana i preživeo napade ajkula i ispumpavanje čamca posle 43 dana.

3. Tinejdžer preživeo dva meseca u australijskoj šumi

Polu slep, 30 kilograma lakši i prekriven pijavicama, tada 18-godišnji Metju Alen pronađen je u australijskoj šumi. Ovaj tinejdžer, koji je imao psihičke probleme, napustio je svoju kuću i izgubio se u šumi. Iako je drastično smršao i imao gangrenu donjih udova, on je preživeo i potpuno se oporavio.

4. Proveo je sam 19 dana u amazonskoj šumi

Josi Ginsberg i njegov prijatelj Kevin krenuli su 1981. godine sa još nekoliko prijatelja na avanturu kroz amazonsku prašumu. Ipak, uspeli su da se izgube, posvađaju i ostanu bez hrane. Josi je bio sam u prašumi 19 dana, ali je prijatelj Kevin uspeo da ga pronađe.

5. Morao je sam sebi da amputira ruku da bi preživeo

Priča o preživljavanju Aron Ralstona je čak dokumentovana i na filmu "127 sati" u kom ga je glumio Džejms Franko. Godine 2003, Ralston je spakovao svoje čizme, ranac i opremu za planinarenje i krenuo sam na avanturu po planinama Jute i pritom nikome nije rekao gde je otišao.

Nažalost, tokom njegovog planinarenja desio se odron i kamen od 360 kilograma mu je smrskao ruku i zarobio ga uza zid. Posle četiri dana agonije, skupio je hrabrost i sam sebi amputirao ruku nožem.

Izvor: Therichest/Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar