Шокантни подаци о славним сајентолозима

Најновији документарац Оскаром награђеног редитеља Алеxа Гибнеyја наслова "Гоинг Цлеар: Сциентологy анд тхе Присон оф Белиеф", открива тајне организације кроз разговор с њеним бившим члановима на никад виђен начин.

Свијет 13.04.2015 | 21:06
Шокантни подаци о славним сајентолозима

Контроверзни документарац утемељен је на истоименом бестселеру Лаwренцеа Wригхта из 2013. године.

Због оптужби осморо бивших припадника Сцијентолошке цркве изречених у овом контроверзном документарцу, Сајентолошка црква изашла је у јавност оштро демантујући изнешене тврдње.

Документарац се, између осталог, бави и славним члановима Сајентолошке заједнице - Томом Цруисеом и Јохн Траволтом. Према наводима Лаwренцеа Wригхта, Јохн Траволта је у једном тренутку желио напустити сајентологију, на што је заједница одговорила стварањем такозваног "црног ПР пакета" - фолдера који садржи материјале погубне за глумчеву каријеру, а који су откривени током приватних ревизорских сједница, преносе амерички медији.

Траволта је наводно одбио могућност снимања разговора, но скривене камере су ипак снимиле разговор који је правовремено сачуван и с којим га уцјењују.

Током брака с Ницоле Кидман, припадници Сајентолошке цркве примијетили су да Том Цруисе није укључен у рад заједнице као некад, а наведени проблем се покушао на сваки начин санирати.

Према филмским наводима, Цруисе је од заједнице затражио да се прислушкује телефон Ницоле Кидман, што је на крају и учињено.

На отварању новог сајентолошког центра у Шпанији присуствоао је и Цруисе који је тада начуо жалбе заједнице на свој рачун. Заједница је од славног глумца захтијевала проналазак нове партнерке.

Као потенцијална кандидаткиња за нову партнерку појавила се млада припадница Сајентолошке цркве - Назанин Бониади, чији је изглед заједница настојала прилагодити његовом укусу.

Веза Назанин и Цруисеа била је кратког вијека, а Назанин је након прекида с Цруисеом наводно потписала споразум о тајности са заједницом и недуго након тога постала позната, између осталог, по улогама у ТВ серији 'Хомеланд' и филму 'Ирон Ман'.

Сајентолошка црква данас на свјетском нивоу броји 50.000 чланова, а богатство у имовини процјењује јој се на милијарду долара.

Извор: Дневни аваз

Коментари / 0

Оставите коментар