Šokantni podaci o slavnim sajentolozima

Najnoviji dokumentarac Oskarom nagrađenog reditelja Alexa Gibneyja naslova "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief", otkriva tajne organizacije kroz razgovor s njenim bivšim članovima na nikad viđen način.

Svijet 13.04.2015 | 21:06
Šokantni podaci o slavnim sajentolozima

Kontroverzni dokumentarac utemeljen je na istoimenom bestseleru Lawrencea Wrighta iz 2013. godine.

Zbog optužbi osmoro bivših pripadnika Scijentološke crkve izrečenih u ovom kontroverznom dokumentarcu, Sajentološka crkva izašla je u javnost oštro demantujući iznešene tvrdnje.

Dokumentarac se, između ostalog, bavi i slavnim članovima Sajentološke zajednice - Tomom Cruiseom i John Travoltom. Prema navodima Lawrencea Wrighta, John Travolta je u jednom trenutku želio napustiti sajentologiju, na što je zajednica odgovorila stvaranjem takozvanog "crnog PR paketa" - foldera koji sadrži materijale pogubne za glumčevu karijeru, a koji su otkriveni tokom privatnih revizorskih sjednica, prenose američki mediji.

Travolta je navodno odbio mogućnost snimanja razgovora, no skrivene kamere su ipak snimile razgovor koji je pravovremeno sačuvan i s kojim ga ucjenjuju.

Tokom braka s Nicole Kidman, pripadnici Sajentološke crkve primijetili su da Tom Cruise nije uključen u rad zajednice kao nekad, a navedeni problem se pokušao na svaki način sanirati.

Prema filmskim navodima, Cruise je od zajednice zatražio da se prisluškuje telefon Nicole Kidman, što je na kraju i učinjeno.

Na otvaranju novog sajentološkog centra u Španiji prisustvoao je i Cruise koji je tada načuo žalbe zajednice na svoj račun. Zajednica je od slavnog glumca zahtijevala pronalazak nove partnerke.

Kao potencijalna kandidatkinja za novu partnerku pojavila se mlada pripadnica Sajentološke crkve - Nazanin Boniadi, čiji je izgled zajednica nastojala prilagoditi njegovom ukusu.

Veza Nazanin i Cruisea bila je kratkog vijeka, a Nazanin je nakon prekida s Cruiseom navodno potpisala sporazum o tajnosti sa zajednicom i nedugo nakon toga postala poznata, između ostalog, po ulogama u TV seriji 'Homeland' i filmu 'Iron Man'.

Sajentološka crkva danas na svjetskom nivou broji 50.000 članova, a bogatstvo u imovini procjenjuje joj se na milijardu dolara.

Izvor: Dnevni avaz

Komentari / 0

Ostavite komentar